Vakantiehuis in Breukelen

Breukelen ligt aan rivier de Vecht en het Amsterdams-Rijnkanaal in hartje Utrecht. Een vakantiehuis in Breukelen wat gelegen is op steenworpafstand van grote steden, maar wel midden in een groenrijke omgeving. Een vakantiewoning in de provincie Utrecht is ideaal qua locatie gezien je optimaal kunt genieten van het beste van beide werelden. Onderneem sportieve activiteiten, kom volledig tot rust of dwaal rond in de populairste stad van het land.

Urlaub Breukelen

Populaire vakantiehuizen - Breukelen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Breukelen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Breukelen

Loading...

Breukelen in de Gouden Eeuw

Breukelen ligt aan de oevers van de Vecht. Breukelen is een dorp wat teruggaat naar de Gouden Eeuw. In de bouwstijlen van de huizen is hier nog veel van terug te zien. Er zijn veel vrijstaande en ruime huizen met grote buitengedeelten, velen welke zijn gebouwd door kooplieden in de 17e eeuw. Het is een zodanig kenmerkende plaats dat zelfs het stadsdeel Brooklyn in New York ernaar vernoemd is. Een vakantiewoning in Breukelen is ideaal wanneer je graag verblijft aan het water en in een historierijke omgeving.

Wat is er allemaal te doen in en rondom Breukelen?

Een vakantiehuis in Nederland, in het groen, aan het water, is ideaal voor de reiziger die graag wil ontspannen en op zoek is naar ruimte en rust, maar wanneer men dat wil de drukte op korte afstand op kan zoeken. Alle vakantiehuizen in Breukelen zijn ook nog eens vlak aan de Loosdrechtse Plassen gelegen. Niet alleen Breukelen is ontzettend leuk als authentiek dorp, vele plaatsen eromheen zoals Maarssen zijn ook zeker een bezoekje waard.

Bezoek het Vechtstreek Museum

Het Vechtstreek Museum (voormalig Maarssen Museum) is een streekmuseum over de geschiedenis van de Vechtstreek. Het museum is gelegen in Maarssen, in de voormalige buitenplaats Silverstein die in 1744 werd verbouwd tot koetshuis van Goudestein. Er zijn 3 collecties beschikbaar in het museum, variërend van het jaar 1800 helemaal terug tot aan het jaar 1000. Ontginning, kastelen, ridderhofsteden en de buitenplaatsen aan de Vecht, alles komt aan bod. Een must-see wanneer je verblijft in een vakantiewoning in Breukelen.

Bezoek Amsterdam

Wie kent het niet of is er niet al eens geweest. De hoofdstad van Nederland en kenmerkend gebied in de geschiedenis van Nederland. In Amsterdam is er van alles te doen voor jong en oud. Bezoek de Amsterdamse Arena, het Anne Frank huis, maak een boottochtje over de grachten of ga genieten van het ruime aanbod aan winkels. In de stad zijn er tal van mogelijkheden waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en drankje. Voor een souvenir hoeft je ook niet ver te zoeken, want de stad stikt van dit soort winkeltjes met leuke prularia!

Bezoek Slot Zuylen

Een van de oudste kastelen net buiten de stad Utrecht, gelegen aan de Vecht. Slot Zuylen heeft een erg rijke geschiedenis omtrent haar invloedrijke bewoners zoals schrijfster Belle van Zuylen. Met name sterkte vrouwen spelen een belangrijke rol in de interessante historie van dit kasteel. Het slot wat omringd is door prachtige tuinen, toont een mooi beeld van de wooncultuur van de Utrechtse adel vanaf de 13e eeuw. Het verleden wordt teruggebracht door middel van enthousiaste rondleidingen door de gidsen, concerten en evenementen.

Jouw vakantiehuis in Breukelen

Verblijven in een vakantiehuis in Breukelen een onvergetelijke ervaring. Een plek die rijk is aan een enorme geschiedenis van het vaderland en uiterst geschikt is voor een fantastisch fiets-, wandel of boottochtje. Ontdek onze geweldige vakantiewoningen in Utrecht. Het is zeker de moeite waard!