Vakantiehuis in Rhenen

Rhenen is een gemeente in het zuiden van Utrecht. Met een rijke historie is het een mooi dorp om doorheen te wandelen. Zo is de middeleeuwse stadsmuur nog deels te bewonderen. Deze muur komt uit de 14e eeuw en is een goede kijk in de geschiedenis van Rhenen. In de eeuwen erna werd er ook een paleis gebouwd naar het ontwerp van de architect Van Bassen. Er werd in 1950 in Rhenen het grootste Europese Merovingische grafveld van Europa gevonden, wat uit de 7e eeuw stamt. Voor de geschiedenisliefhebbers is dit uiteraard een goede reden om een vakantiehuis in Rhenen te boeken. Rhenen ligt aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Dat zorgt ervoor dat de plek omgeven is door verschillende natuurgebieden en bergen. De Cunerakerk is een van de grootste kerken van Nederland. De kerk is 81 meter hoog. Het interieur is een van de weinigen dat bewaard is gebleven in Nederland. Met een vakantiehuis in Rhenen kunt u ook binnen enkele minuten in de natuur staan en zo genieten van alles wat Rhenen u te bieden heeft.

Vakantiehuis in Vianden

Wandelen met de dieren

Rhenen is onder andere een ideale vakantieplek, omdat het naast Ouwehands Dierenpark ligt. Een geweldige plek om met de familie te bezoeken en kennis te maken met de enige twee reuzenpanda’s in Nederland. In dit dierenpark vindt u ook verschillende andere dieren. Ook kunt u op berenexpeditie gaan en leren over de verschillende beren die er in onze wereld te vinden zijn. Met een leuk doolhof kunt u de beren bezichtigen wanneer zij zich op hun twee hectare bosgrond bevinden. Voor de wandelaars is de Heuvelrug uiteraard een hoogtepunt. Zo wandelt u door de prachtige bossen die alleen te vinden zijn wanneer u een vakantiehuis in Nederland boekt. Met verschillende paden valt er altijd iets nieuws te beleven op de Heuvelrug.

Een heerlijk picknick gebied vanuit uw vakantiehuis in Rhenen

De Soester Duinen zijn een zone tussen Soesterberg en Soest met stuifduinen en uitgestrekte bossen. Hier loopt u door stuifzand en het mooie woud om een mooi plekje te vinden om te picknicken. Als u echt van heuvels houdt, kunt u ook bijvoorbeeld wandelen over de Kwintelooyen. Dit gebied bestaat uit diepe dalen met een hoogteverschil van wel vijftig meter. Boven op de heuvels vindt u heidevelden, terwijl de dalen bestaan uit moeras en vennen. Met zo veel afwisseling is Kwintelooyen zeker het bezoeken waard. De omgeving die u kunt bezoeken wanneer u in een vakantiehuis in Utrecht verblijft, is er een van unieke natuur. In Nederland vindt u veel natuur en in Utrecht is dat niet anders!

Rhenen biedt voor ieder wat wils. De natuur is prachtig en de geschiedenis bijna eindeloos. Maar vergeet ook niet dat voor de winkelaars Utrecht dichtbij ligt. In Utrecht vindt u alle moderne gemakken die u kent van uw omgeving. Ideaal dus als u even een dag wil winkelen en op terrasjes wil genieten van de zomer.