search

Vakantie in een vakantiehuis in Gl. Skagen en Tannis baai

Skagen is iets bijzonders. De beroemde kunstenaars meenden dat het aan het licht in deze regio lag. Anderen zeggen dat het de frisse bries is die door de stad waait. Weer anderen menen dat het de prachtige stranden zijn met de 2 zeeën (Noord- en Oostzee). U heeft hier van alles wat en nooit genoeg! En dat is precies waarom men elk jaar teruggaat naar deze regio. Het woeste landschap is gevormd door forse zandstormen in de 18e en 19e eeuw. Er werden grassen, bomen en struiken geplaatst om de ´wandelende duinen´ tegen te gaan. Vandaag de dag zijn er nog twee wandelende duinen. Éen daarvan is tot beschermd natuurgebied uitgeroepen. Dit gebied rukt jaarlijks 15 meter op en zorgt voor bedreiging voor bebouwing en gebieden in de omgeving.

Doet u eens cultureel en bezoek vanuit uw vakantiehuis één van de musea die deze regio rijk is, bijvoorbeeld de werken van bekende kunstenaars in het Skagens Museum en in ‘Michael und Anna Ancher Haus’. Skagen is ook beroemd door de viering van de midzomernacht (Sankt Hans Aften) op het strand.

Gl. Skagen in Denemarken is de ideale vakantiebestemming. Hier vindt u mooie stranden en een gezellige atmosfeer. Via Novasol huurt u mooie vakantiehuizen in Gl. Skagen.

De karakteristieke gele huizen, de smalle steegjes en de brede zandstranden hebben ertoe bijgedragen dat Gl. Skagen een zeer populaire vakantiebestemming in noord Europa is geworden. Vele vakantiegangers komen om de sfeer te proeven en het bijzondere licht te aanschouwen. Of u nu in de zee wilt zwemmen, of simpelweg wilt genieten van de sfeer in de stad, in beide gevallen is Gl. Skagen de ideale vakantiebestemming. Wij van Novasol hebben een uitgebreid assortiment vakantiehuizen te huur in heel Denemarken.

Wij hebben vakantiewoningen in Denemarken in alle soorten en maten, of u nu wilt genieten van een lange vakantie of gewoon een weekendje weg wilt. In het midden van de 19e eeuw waren Skagen en Gl. Skagen de favoriete bestemmingen van vele Deense dichters en schilders. Het unieke licht, de natuur en de zeeën, die elkaar hier ontmoeten, waren een grote inspiratiebron. Deze stad heeft dus meer te bieden dan alleen een strandvakantie. Neem een kijkje in de verschillende musea met schilderijen uit de periode 1800-1850, het hoogtepunt van de Deense schilderkunst, geniet van een vers visje in de haven of kijk rond in de prachtige natuurrijke omgeving. Geniet van de zonsondergang op de beroemde zonsondergangbank.