search

Vakantiehuis bij het Bodenmeer - genieten aan het water

Wil je graag naar Duitsland, maar weet je niet zo goed welk gebied? Wellicht is het Bodenmeer dan wat voor jou! De combinatie van dit uitgestrekte meer met het groene heuvellandschap is werkelijk prachtig. Daarnaast beschikt het gebied over vele andere bijzondere en interessante plekken die je vanuit jouw vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken. Ontdek alles over dit gebied en vind jouw favoriete vakantiehuis bij het schitterende Bodenmeer.

Beleef het Bodenmeer, prachtige eilanden en pittoreske stadjes

Het Bodenmeer, of de Bodensee, zoals het in Duitsland genoemd wordt is het derde grootste meer van  Europa. De naam Bodensee komt van het stadje Bodman, dat aan de westzijde van het meer grenst. In Engeland heet het meer overigens Lake Constance, en dat is dan weer afgeleid van de stad Konstanz aan de noordzijde. In het Bodenmeer liggen diverse eilandjes, waarvan Mainau, Reichenau en  Lindau de voornaamste zijn.  In de zomer is het prima gebied voor een vakantie met watersport.  Het water is dan gemiddeld zo’n 23 graden en op de diverse strandjes is het heerlijk vertoeven. Tijdens het winterseizoen kun je vanuit je vakantiehuis bij het Bodenmeer diverse ski- langlauf- en schaatsmogelijkheden beoefenen. 

Vakantiehuis bij het bodenmeer

Waar ligt het Bodenmeer in Duitsland?

De kustlijn van het meer loopt langs Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Voor een bezoek aan het meer kun je dus een vakantiehuis in Duitsland boeken, maar ook in Oostenrijk of Zwitserland. Het water van het meer komt voor een groot deel uit de Rijn. Deze stroomt vanuit het westen het meer in en verlaat het aan de oostzijde. Er loopt geen staatskundige grens door het meer, er heerst een gedeelde soevereiniteit.

De kustlijn van het Bodenmeer loopt door de Duitse provincies Baden-Württemberg en Beiern, de provincie Vorarlberg in Oostenrijk  en door twee Zwitserse kantons, Sankt Gallen en Thurgau. Het meer heeft een oppervlakte van zo’n 535 m2 en bestaat eigenlijk uit twee aparte meren: de Obersee (475 km2)en de Untersee (65km2).

Ontdek het prachtige eiland Mainau – Het “Bloemeneiland”

Op een oppervlakte van slechts 45ha vind je op het eiland Mainau een pracht aan bloemen, bomen en struiken. Jaarlijks komen hier meer dan een miljoen bezoekers. Als je in een vakantiehuis in Duitsland in deze regio zit dan is het zeker aan te raden de boot te nemen en dit eiland niet over te slaan. Bezoek dan ook het vlinderhuis waar meer dan 1000 exotische vlinders rondvliegen. Andere bezienswaardigheden zijn de St. Maria Slotkerk en de Italiaanse rozentuin met in de zomer zo’n 9.000 rozenstruiken. Wanneer je graag een vakantie boekt op een Duits eiland is een vakantiehuis in Sylt ook zeker een aanrader!

Vakantiehuis bij het bodenmeer

Stadjes in de omgeving van het Bodenmeer

Konstanz is een stad voor een sportieve vakantie in Duitsland. Er zijn diverse mogelijkheden om te zwemmen, zeilen, surfen en fietsen.  De stad speelt goed in op zijn toeristische aantrekkingskracht. Er zijn verscheidene markten, er is een wijnfestival en in de zomer is er een groot feest dat afgesloten wordt met een prachtig vuurwerk aan de Bodensee.Meersburg is een historisch stadje met een Middeleeuwse sfeer. Je vind hier kastelen en diverse musea, waaronder het Zeppelinmuseum en het Wijnbouwmuseum. In de zomer zijn er wijn- en jazzfeesten en in het late najaar is er de Meersburger Kerstmarkt.In St. Gallen zijn musea en de Abbey abdij, wat van binnen een bibliotheek is. De omgeving van St. Gallen is ook heel geschikt voor een wandelvakantie.

Beleef deze activiteiten in en rondom het Bodenmeer:

  • 1.Een bootocht - Rondom het meer zijn tientallen zeilverenigingen die u graag over het meer vervoeren. Ook varen er dagelijks meerdere lijnboten van diverse rederijen. De boten hebben ook wel de naam Witte Vloot, wat slaat op de verbinding tussen de oeverstadjes en de activiteiten op en rondom het meer.
  • 2.Sportieve activiteiten - Zwemmen, surfen, waterfietsen: het kan allemaal op het Bodenmeer. Daarnaast bieden de stranden het ideale decor voor een potje voetbal, volleybal of badminton. Aan het strand bij Friedrichshaven is zelfs een apart verwarmd kinderzwembad en zijn er volop speel-  en klimmogelijkheden.
  • 3.Winterse sferen - Zit je in de winter in een vakantiehuis in de regio van het Bodenmeer, dan zijn de diverse Kerstmarkten zeker een aanrader. Er zijn ook diverse winterevenementen zoals concerten in kastelen en kerken. Ook ontspannen in de spa-resorts is een mogelijkheid of uit eten gaan en de heerlijke lokale keuken proeven.  Sportievelingen kunnen gaan skiën of schaatsen.

 

Vind jouw favoriete vakantiehuis bij het Bodenmeer!

Zoals je leest beschikt het Bodenmeer over prachtige natuur en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in deze regio beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor een vakantie in Duitsland? Bekijk dan eens onze pagina’s over Berlijn of het Zwarte Woud.