search

Vakantiehuis in Harz

Geniet met een vakantiehuis in Harz van hoge bergen, pittoreske valleien, weelderig groen, natuurparken, magische bergwerelden. De Harz strekt zich uit over delen van de deelstaat Nedersaksen, Saksen-Anhalt en Thüringen en is de hoogste bergketen in Noord-Duitsland. De Harz zorgt voor een unieke ervaring vanuit je vakantiehuis in Duitsland. Idyllische steden met eeuwenlange geschiedenis, culturele diversiteit en spookverhalen kernmerken het gebied. Ideaal voor cultuurliefhebbers, natuurliefhebbers, wintersportfanaten en actieve vakantiegangers! 

Natuur in Harz

 

Beleef de natuur in Harz

Niet voor niets is de Harz een van de meest populaire wandelgebieden in Duitsland. Meer dan 8.000 kilometer wandelpaden wachten om te worden ervaren. Het bereik van goed ontwikkelde wandelroutes is zeer divers. Vooral populair zijn de prachtige wandelroutes naar Brocken, want de legendarische top ligt in het natuurpark Harz. In het ruige Bodetal liggen de beroemde granieten rotsen "Hexentanzplatz" en "Rosstrappe". De Rappbodetalsperre is de grootste dam van de Harz, de 106 m hoge dam is zeker een bezoek waard. 

 

Steden in de omgeving van het vakantiehuis

  • Stolberg en Wernigerode; vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen
  • Clausthal-Zellerfeld; historische gebouwen en bezienswaardigheden
  • Goslar; 11e-eeuwse keizerlijk paleis
  • Quedlinburg; vakwerkhuizen met duizend jaar geschiedenis
  • Braunlage; Maak een ritje op de Wurmberg-kabelbaan
Stad in Harz

 

Wintersport

De fascinerende Harz is niet alleen de meest noordelijke, maar vooral een van de skigebieden in Duitsland met de hoogste sneeuwkans. De skigebieden in de regio Harz bieden gevarieerde wandelpaden, langlaufloipes en afdalingen voor alle moeilijkheidsgraden. Er is niets dat een fantastische wintervakantie in het Harzgebergte in de weg staat, inclusief skiplezier. 

 

Waarom een vakantiehuis in Harz huren?

De Harz is lang een van de meest bekende en populaire bestemmingen geweest voor een vakantie in een vakantiehuis in Duitsland . Het onderscheidt zich als een eiland uit de Duitse laaglanden en heeft een prachtige, unieke natuur. De prachtige, kleurrijke vakwerkhuizen in de pittoreske stadjes getuigen van de rijkdommen uit het verleden. Een comfortabele appartement in Harz is dan ook altijd het startpunt voor het ontdekken van de omgeving. Huur een authentiek Duits vakantiehuis of een luxe villa en jouw vakantie in Harz wordt magisch.

vakantiehuis in Harz