search

Vakantiehuizen in de Harz

De Harz zorgt voor een unieke ervaring vanuit je vakantiehuis in Duitsland met ruw graniet, gekromde pijnbomen en nevelige heidenvelden. Dit middelgebergte ligt in het meest noordelijke gedeelte van Duitsland. Het verbindt de deelstaten Sachsen-Anhalt, Niedersachsen en Thüringen met elkaar. Het gebergte is heel oud en daarnaast ook het hoogste middelgebergte ten noorden van de Mains. De hoogste top is het Brockenmassief (1142 m.). In de Harz komen uitgestrekte hoogvlakten , berglandschappen, meren, diepe dalen, riviertjes, watervallen en stuwmeren samen. Je vakantiehuis in de Harz midden in de natuur.

Geologie van het land

In de Harz kunnen vele watersporten beoefend worden. Van bovenaf lijkt het op een tafelgebergte met hellende randen. De historische ontwikkeling van de aarde is hier zeer goed te zien. Het Okertal is zeer bekend en dit komt door de interessante rotspartijen. De Romkerhaller waterval valt vanaf grote hoogte neer en ook de Oktertal stuwdam is welbekend. Deze bezienswaardigheden zijn erg geliefd en fotogeniek en daarom ook de moeite waard wanneer je op vakantie bent in een vakantiehuisje in de Harz. De Harz is een regio die voor amateur geologen erg geliefd is. Dit doordat het wordt gezien als een “klassiek land van de geologie”, maar ook als “zilveren land”. De rijkdom van vroeger van deze regio blijkt uit de prachtige, vrolijk gekleurde vakwerkhuizen in de pittoreske stadjes. In het zuiden van de Harz ligt het klooster Walkenried. In 1127 werd dit klooster aan de cisterciënzers overgedragen en was in zijn hoogtijdagen één van de rijkste en machtigste van Duitsland.

Sagen en legenden

Een vakantiewoning in Duitsland in De Harz betekent vakantie in een gebied rijk aan historie. Geheimzinnige sagen en legenden horen bij dit voormalige Saksische keizergebied. Op de hoogste berg van de Harz, de Brocken of Blocksberg zou een berucht schepsel wonen, de heks. Ieder jaar tijdens de Walpurgisnacht wordt er feest gevierd , omdat dan de heksen hun meester, de duivel ontmoeten. Dit feest wordt overal gevierd. De streek Kyffäuser, die eigenlijk al tot de Thüringen behoort en in het zuiden van de Harz ligt, mag je zeker niet overslaan. In de Barbarossagrot gaat de legende van Keizer Friedrich Barbarossa. Deze grot is niet de enige grot in de Harz. De Rübeländer druipsteengrotten, de Iberger druipsteengrotten liggen ook in dit gebied. De volgende grotten staan onder toezicht van de natuurbescherming, de door sagen omgeven Jettengrot, tussen Herzberg en Osterode.