search

Vakantiehuis in het Zwarte Woud

Een vakantiehuis in het Zwarte Woud is ideaal voor avonturiers en natuurliefhebbers. Deze regio beschikt over prachtige bosgebieden en bruisende steden. Daarnaast beschikt het Zwarte Woud over vele andere bijzondere en interessante plekken die je vanuit je vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken. 

op weg naar het vakantiehuis in het Zwarte Woud

 

Waar ligt het Zwarte Woud? 

Geniet van rust in één van de mooiste en zonnigste regio´s van Duitsland, het Zwarte Woud. Dit gebied ligt in het grootste en hoogste berggebied van Duitsland. Variërend van Pforzheim in het noorden tot Waldschut in het zuiden. Het gebied is ontzettend groot, namelijk 160 km lang en 60 km breed. Daarnaast ligt het gebied 1500 meter boven de zeespiegel, hierdoor zijn er tal van indrukwekkende badplaatsen te vinden! Vanwege de hoge bergtoppen, prachtige meren en valleien biedt het Zwarte Woud genoeg natuurelementen voor prachtige uitzichtspunten. Dit gebied is dan ook uitermate geschikt voor zowel een actieve gezinsvakantie als ontspannen vakantie vanaf je vakantiehuis in het Zwarte Woud in Duitsland. In het Zwarte Woud ligt ook het drielandenpunt met Zwitserland en Frankrijk, dat veel bezoekers trekt. 

Met de auto of trein naar het Zwarte Woud

Met de auto of met de trein, vanuit Nederland ben je zo in het Zwarte Woud. Je vakantiehuis in het Zwarte Woud is ook  gemakkelijk bereikbaar vanaf vele plaatsen in Duitsland. Treinverbindingen gaan namelijk in vrijwel alle richtingen met aansluitingen tussen Nagold en Neckar vallei naar het Oosten, de steden van Pforzheim en Rottweilen Horb, Villingen/Schwenningen en Donaueschingen. Met de auto bereik je het Zwarte Woud via de A5 Karlsruhe naar Basel of de A81 tussen Singen en Stuttgart. In de nabije omgeving van het Zwarte Woud worden ook diverse toeristische routes aangeboden zoals De Zwarte Woud Road en de Duitse Clock Route. Deze routes zijn ook zeker een aanrader tijdens een actieve vakantie in Duitsland!

Het Zwarte Woud

 

De complete Zwarte Woud ervaring: actieve vakantie

In het Zwarte woud beleef je een ideale vakantie dankzij diverse bezienswaardigheden en indrukwekkende landschappen! Karakteristiek voor dit gebied zijn de dromerige kleine steden met typische boerderijen en de diepe dennenbossen.

Wandelen in het Zwarte Woud

Vanuit je vakantiehuis in het Zwarte Woud zijn er genoeg mogelijkheden voor een actieve vakantie. Bijvoorbeeld wandelen over bergpaden, langs de vele rivieren en meren. Hier vind je imposante dalen zoals de Glottertal, Elztal en Simonswäldertal en de 1439 meter hoge Feldberg. Na een actieve dag kan je heerlijk ontspannen in een van de vele spa´s in Balinea Therme in Bad Bellingen. Vanuit je vakantiehuis in Duitsland genoeg ingrediënten voor een adembenemende vakantie.

Sportieve activiteiten

Bij de Glottertal Schluchsee zijn er ook tal van andere sportieve activiteiten te doen, zoals: klimmen, raften, golfen en mountainbiken. Dit alles rondom de Titisee en tussen de wijngaarden zorgen ervoor dat tijdens de activiteiten ook tijd is voor ontspanning. 

 

Bezoek diverse evenementen vanuit je vakantiehuis

Vanuit je vakantiehuis in het Zwarte Woud kan je diverse evenementen en shows bezoeken.  Of het nu de wekelijke markt betreft, of een event bij één van de vele romantische kloosters. Het Zwarte Woud is een bruisende regio waar jaarlijks tal van evenementen worden georganiseerd. Zo wordt het Jazz Festival in Rottweil druk bezocht, maar ook de kerstmarkt in Freiburg of spa concerten in Baden-Baden. Kortom: tijdens een vakantie in het Zwarte woud hoef je je zeker niet te vervelen. Ook het Freiburg Festival, Süddeutsche Bike Trial Championship, Hornberger Spring Walking Week zijn een bezoek ook zeker waard.  Het mag duidelijk zijn: een vakantie in het Zwarte Woud biedt vermaakt voor iedereen.

 

Vind jouw favoriete vakantiehuis in het Zwarte woud!

Zoals je leest beschikt het Zwarte woud over prachtige natuur en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in de Zwarte Woud regio beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor een vakantie in Duitsland? Bekijk dan eens onze pagina’s over Sylt of Sauerland.