search

Vakantiehuizen in Sogn og Fjordane

Midden in het hart van Noorwegen ligt Sogn og Fjordane. Deze regio beslaat onder meer de volgende 5 provincies (waar NOVASOL vakantiehuizen in Noorwegen aanbiedt): Midtre, Sunnfjord, Nordfjord, Indre Sogn en Ytre. Dit gebied beschikt over een sensationeel prachtige natuur, grootse bergen en imponerende gletsjers en fjorden. De regio staat onder meer bekend om de diepste en langste fjord van Noorwegen, namelijk de Sognefjord. De Sognefjord is 205 km lang en tot circa 1300 meter diep. Ook enkele van de hoogste bergen van Noorwegen, zoals de Noorse gletsjer Jostedalsbreen, herbergt zich in dit gebied.

De regio is al zeer lange tijd in trek bij vakantiegangers, met name voor vakantiehuizen in de streek rondom de Sognefjord. Al in de 18e eeuw werd deze bezocht voor het maken van heerlijke dagtochten. Zo waren de eerste toeristen in dit gebied met name de welvarende Engelsen. Aanvankelijk reisden zij naar de plaatsen welke langs de fjorden liggen, zoals Aurland, Vandsnes, Balestrand en Fjærland. Vandaag de dag trekt de regio vakantiegangers uit alle delen van de wereld. De populairste fjorden in deze regio zijn de Aurlandsfjord en de Nærøyfjord.

Het dorpje Flåm ligt midden in de omgeving van de Aurlandsfjord. Het dorp is met name bekend vanwege de Flåmsbana, een trein die in 40 minuten 895 meter stijgt en jaarlijks een half miljoen mensen vervoert. Houdt u van de buitenlucht dat is deze regio zonder meer een vakantiebestemming voor een vakantiewoning in Sogn og Fjordane bij uitstek. U kunt hier bergen beklimmen, gletsjers ontdekken en/of ellenlange wandelingen maken. Ook als visliefhebber kunt u zich hier uitstekend vermaken, in de vele fjordenarmen zijn genoeg vismogelijkheden. Hier vindt u het Noorwegen zoals vele het zich voorstellen en zoals u Noorwegen kent uit de vakantiebrochures.

De inwoners van Sogn og Fjordane staan in lijst van de meest gezagsgetrouwe, vriendelijke en productieve mensen bovenaan in de nationale statistieken. De Noren hier zijn nog vriendelijker en gastvrijer dan in de rest van Noorwegen. Of de prachtige natuur daarin een rol speelt, wie weet!

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in het echte Noorwegen? Boek dan nu uw vakantiehuis in de regio Sogn og Fjordane!