search

Vakantiehuis in Blekinge

Blekinge is prachtig groen en biedt een diversiteit aan bezienswaardigheden. Deze regio is dan wel de kleinste regio van het land, maar heeft zeker genoeg te bieden voor Zweden liefhebbers. Zo beschikt dit gebied over adembenemende meren, prachtige eilanden en leuke musea. Kom van alles te weten over dit gebied en vind jouw favoriete vakantiehuis in Blekinge!

Vakantiehuis in Blekinge

 

Waarom een vakantie boeken naar Blekinge?

Deze landstreek in het zuidoosten van zuid-Zweden wordt in de volksmond ook wel ‘De Tuin van Zweden’ genoemd. Deze bijnaam kreeg de omgeving door de onbeschrijfelijk mooie en wisselende bloemenpracht, die je met eigen ogen kunt ondervinden als je voor een vakantiehuis in Blekinge in Zweden kiest. Beleef vanuit je vakantiewoning in Zweden de afwisselende natuur met de wildernis, parken, rotsen en het kustlandschap. Deze regio heeft net als alle andere regio’s een indrukwekkende archipel met duizenden kleine eilanden. Blekinge is daarom uitermate geschikt voor een eilandhop-vakantie. Het eiland beschikt over schitterende natuurgebieden en de kusten en romantische baaien zijn een lust voor het oog met hun witte en zwarte stranden en kristalhelder water. Bezoek deze prachtige regio en geniet van de prachtige natuur.

 

Ontdek de prachtige eilanden van Blekinge

Er zijn zo’n 1000 eilandjes en adembenemende baaien te vinden, welke de ideale omgeving voor een onvergetelijke vakantie in een vakantieappartement aan zee in Zweden vormen. Neem je picknickmand mee en vaar naar één van de eilandjes en kom volledig tot rust. Houd je van vissen? Dan is een vissershuis in Blekinge de optie voor jou. Met haar vele riviertjes en meren is Blekinge een paradijs voor visliefhebbers. Het plaatsje Mörrum staat internationaal bekend om haar zalm. Hier kom je ook het Laxens Hus tegen, dat is een informatiecentrum over zalm. Wanneer je een liefhebber van de buitenlucht bent, moet je een bezoekje brengen aan Halen in Olofström, hier kun je geweldig kanoën. Tijdens een vakantie in Gotland kun je ook heerlijk vissen. Deze regio biedt ook diverse vissershuizen. In de gebieden die het dichtst bij zee liggen is vooral loofbos en landbouwgrond te vinden. Ga je  steeds verder van de kust af en trek je meer naar het binnenland, dan zie je de loofbossen overgaan in naaldbossen. Blekinge telt ongeveer 960 meren die groter zijn dan 1 hectare. Een vakantiehuisje aan het meer in Blekinge in Zweden is dan ook een aanrader om te boeken. 

 

Onderneem activiteiten vanuit je vakantiehuis in Blekinge

Vanuit je vakantiehuis in Blekinge is van alles te beleven. Bezoek in Eringsboda ligt het toeristische ‘Blomstergarden’, een artistiek sculpturenpark. Voor de allerkleinsten heeft Blekinge een mini-dierentuin en voor de oudere kinderen is het amusementspark Törnrosas Aventyrspark vlakbij. Eriksberg is één van de schoonheden van Blekinge. Hier vindt je een groot natuurpark met o.a. herten en elanden. Neem ook een kijkje in Karlskrona. Deze stad werd door de UN tot werelderfgoed verklaard op basis van de uitstekend onderhouden en 300 jaar oude legerbasis.In Karlshamn moet je zeker een bezoekje brengen aan Kreativum, dit is een amusementscentrum voor jong en oud. In de oudste stad van Zweden, in Ronneby, ligt het Brunnenpark. Dit is één van de mooiste parken van Zweden. Ben je een echte visliefhebber? Vergeet dan niet het visserijmuseum in Hällevik te bezoeken.

Andere activiteiten en bezienswaardigheden:

  • Auto- en rijtuigmuseum Olofström
  • Cultuurcentrum Ronneby met design tentoonstellingen
  • Vesting eiland Kastellet in Karlsham

 

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Blekinge!

Zoals je leest beschikt  Blekinge over prachtige natuurgebieden en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Blekinge beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming.