Vakantiehuis in Poitiers

Poitiers, met zijn 90.000 inwoners, wordt beschouwd als de poort van het zuiden, 280 kilometer ten zuidwesten van Parijs. ! Het oude centrum van Poitiers ligt op een heuvel omringd door Clain en Boivre.

Ferienhaus Poitiers  - Poitou-Charentes

Populaire vakantiehuizen - Poitiers

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Poitiers

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Poitiers

Loading...

Religeuze gebouwen bij je vakantiehuis in Poitiers

Breng tijdens je vakantie in Poitou-Charentes een bezoek aan de Notre-Dame la Grande-kerk in Poitou-Charentes, met zijn prachtige Romaanse façades uit de 12e eeuw. 

Bijzonder bezienswaardig is de rijkelijk versierde westgevel van de kerk. Ontdek het bijbelse verhaal van Adam en Eva tot aan de Twaalf Apostelen, evenals de bisschoppen Hilary en Martin.

Naast de kerk staat het voormalige paleis van de graven van Poitou. Bezoek de vakantie in een appartement Poitou-Charentes afkomstig van middeleeuwse woontoren "Tour Maubergeon", het Palais de Justice en de torens van het kasteel aan de samenvloeiing van de Clain en Boivre. In het oude centrum zijn talrijke vakwerkhuizen te vinden. De straten en steegjes met hun paleizen nodigen u uit voor een vakantie in een vakantieappartement Poitou-Charentes voor wandelingen.

In de "Stad van 100 kerken" zijn talrijke religieuze gebouwen, zoals de basiliek van Saint-Hilaire-de-Poitiers, Ste. Radegonde en de kathedraal van St. Pierre van groot kunsthistorisch belang. Bezoek het Baptisterium St-Jean, het oudste christelijke gebouw in Frankrijk. Het dateert gedeeltelijk uit het midden van de 4e eeuw en was waarschijnlijk een Romeinse villa, die werd herbouwd in de 6e eeuw tot het doopkapel. De hoofdkamer was in de 12e en 13e eeuw beschilderd met fresco's.