Vakantiehuis in Niort

Niort heeft een industrieel verleden en met name op het gebied van de chamoiserie. Je ontdekt vanaf je vakantiehuis in Niort de legendes door een bezoek te brengen aan de stad,  zijn musea, architectuur en culturele centra. Niort staat bekend als een stad van kunst en heeft het label "City and Crafts of Art" gekregen.

Ferienhäuser Niort - Poitou-Charentes

Les Halles

Bezoek Les Halles en ontdek een breed scala aan kunstenaars van DeuxSevres en Nieuw-Aquitaine, een regio vol expertise. Creatie, innovatie en restauratie zijn op het rendez-vous. Je ontmoet keramisten, juweliers, beeldhouwers, glas-in-lood, en andere getalenteerde kunstenaars.

Kerken

Bezoek een van de mooiste kerken in Frankrijk: de kerken van de Notre Dame en Saint André. Loop langs de oevers van de rivier de Sèvre. Je kunt dan genieten van een oase van groen, perfect om te wandelen of te vissen: de Coulée-verte.

Fabriek Boinot

Kies voor de oude fabriek Boinot, typische Niortaise, die werk hebben geleverd aan meer dan 3000 mensen voor internationaal verkochte creaties. Een (bijna) verplichte bezienswaardigheid tijdens je overnachting in Poitou-Charentes.