Vakantiehuis in Coevorden

De eerste keer dat Coevorden schriftelijk werd genoemd was op een oorkonde welke dateert uit 1148. De naam duidt op een plek waar de boeren hun koeien via een doorwaadbare plek door een rivier laten lopen (een voorde), daarom de naam Koe-voorde. Later is de naam veranderd in Coevorden. Een vakantiehuis in Coevorden in het zuidoosten van Drenthe is zo bijzonder doordat je de historie en tijdperken kunt zien aan de bouw in de stad. Coevorden is ook nog 20 jaar onder de regie geweest van Frankrijk wat terug is te zien in de statige huizen. Zie onze catalogus "vakantiehuis Nederland" in Covevorden

vakantiehuis in Coevorden

Populaire vakantiehuizen - Coevorden

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Coevorden

Loading...

Coevorden, het oudste ‘dorp‘ van Drenthe

Op korte afstand van Duitsland ligt deze mooie stad Coevorden met bijzondere vakantiehuizen in de omgeving. In de middeleeuwen verkreeg Coevorden al stadsrechten van de toenmalige landsheer, de bisschop van Utrecht. Indertijd lag deze prachtige plaats aan een belangrijke handelsweg tussen het Rijnland, de Hanzestad Groningen en de havenstad Stavoren in Friesland. Om van A naar B te komen moesten mensen en goederen door de koevoorden passeren gezien omliggende gebieden erg moerassig waren. Eeuwen lang zijn hier dan ook tolheffingen gevraagd door de bisschop van Utrecht en hebben de burggraven lang moeten strijden voor onafhankelijkheid.

Ontdek Coevorden - bezienswaardigheden en activiteiten

Coevorden is een echte handelsstad van oorsprong met een bewogen verleden. In Coevorden en omstreken is er van alles te doen. Zo kun je een bezoek brengen aan de grotere stad Emmen vanuit je vakantiewoning in Drenthe. Coevorden ligt ook nog maar net over de grens van Gelderland en ligt ook nog eens op korte afstand van Duitsland.

Plopsaland Indoor Coevorden

Wanneer je in een vakantiewoning in Drenthe verblijft is Plopsaland in Coevorden natuurlijk een must-see wanneer je met kleine kinderen op vakantie bent. Met leuke shows en optredens is het park een geschikte activiteit voor een dagje ertussenuit. Er zijn veel spannende attracties, zelfs voor de allerkleinsten. Alles is in thema en doet denken aan het Plopsaland park in België. Het grootste gedeelte van het park is binnen, waardoor het ook heel leuk is als het weer buiten wat minder is.

Museum Coevorden

Beleef de historie van het turbulente verleden van Coevorden in het Stedelijk Museum. Met een aantal wisselende tentoonstellingen, ligt de focus hier altijd wel op de stad zelf. Natuurlijk wel leuk om iets van de stad te leren waarin je vakantiehuis in Drenthe gelegen is. Van de Joodse opgravingen tot aan de studies en vrije schetsen van landschappen, boerderijen, modelstudies en Bijbelse scènes. Het museum is gevestigd in het arsenaal aan de haven en is in 2013 volledig verbouwd.

Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo is een relatief nieuwe dierenpark in Emmen. Voorheen was dit "Dierenpark Emmen", maar dat is er nu niet meer en heeft plaats moeten maken voor het nog grotere dierenpark Wildlands Adventure Zoo met een eigen savanne-safari, veel leuke dieren en zelfs attracties. Het is een dierentuin met een verhaal en een sfeervolle omgeving met muziek. Vanuit je vakantiehuis in Coevorden is het dierenpark nog niet eens een half uur rijden. Als je dan toch hier in de buurt bent, waarom niet lekker een dagje wilde dieren bekijken en plezier beleven voor jong en oud in de gebieden Jungola, Serenga en Nortica? Het dierenpark heeft een grote variatie aan dieren, een betoverende vlindertempel en een olifantenvallei.

Jouw vakantiehuis in Coevorden

Er is zoveel te beleven vanuit een vakantiehuis in Coevorden. In de gehele provincie Drenthe is van alles te doen en zijn er veel leuke attractieparken dichtbijgelegen. Ook is er natuurlijk een groot aanbod van historie en kan het verleden van Drenthe ontdekt worden met haar vele opgravingen en handelsverleden. Een poort naar het Noorden met vele kenmerkende huizen met die leuke gekleurde luiken! Kom het ook bekijken en boek een vakantiewoning in Drenthe.