Vakantiehuis in Westerveld

Westerveld is een gemeente in het zuidwesten van de provincie Drenthe. De geschiedenis van de regio gaat ver terug, tot ongeveer zesduizend jaar geleden. Tijdens verschillende opgravingen en het bestaan van hunebedden hier toont aan dat hier al boeren waren in de late steentijd. Vrij vroeg in de middeleeuwen werd een van de kernen, namelijk Diever, gesticht. De eerste vermelding van dit dorp is namelijk al in 1881. In de 13e eeuw, toen de eerste dorpen hier samensmolten, kwam de regio echt op gang. Er zijn verschillende bezienswaardigheden, waarvan er wel veel gerestaureerd zijn. U zult dus tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Westerveld niet kunnen genieten van de 12e -eeuwse architectuur, maar wel nog die van de 19e eeuw. Een van die bezienswaardigheden is de Sint-Pancratiuskerk in Diever. Deze staat in het midden van het dorp en wordt beschouwd als een van de mooiste kerken in Drenthe. De gewelven zijn tijdens de 20e eeuw hersteld, waardoor nu deze prachtige gewelven het authentieke interieur omgeeft.

vakantiehuis westerveld

Populaire vakantiehuizen - Westerveld

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Westerveld

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Westerveld

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Westerveld

Loading...

Vlinders bewonderen met een vakantiehuis in Westerveld

De omgeving in Westerveld heeft ook veel te bieden. Niet alleen de natuur, die wel prachtig is en ook zeker de moeite waard, maar ook de activiteiten zijn hartstikke leuk. We beginnen bij Vlinderparadijs Papiliorama. Deze prachtige tropische, overdekte tuin, biedt negenhonderd vierkante meter aan wandelplezier met vrij rondvliegende vlinders, die u eigenlijk gezien moet hebben wanneer u in een vakantiehuis in Drenthe verblijft. De vele honderden vlinders komen uit diverse werelddelen en zijn ontzettend kleurrijk. Ook biedt Papiliorama een groot mierennest dat speciaal gebouwd wordt aan de zuidzijde van het complex. Een ander bijzonder uitje is het Shakespearetheater. Dit buitentheater biedt plek aan duizend man en hier worden, zoals verwacht, de toneelstukken van William Shakespeare opgevoerd. Jaarlijks komen hier vele liefhebbers samen om te genieten van deze voorstelling, midden in de bossen van Diever. Het laatste uitje waar u eigenlijk tijd voor moet maken wanneer u in een vakantiehuis in Westerveld verblijft, is het museum Valse Kunst. Hier vindt u eigenlijk drie museums (reden daarvoor leert u daar). De Museums die u hier vindt zijn die van de Valse Kunst, de Glaskunst en van de Noord-Nederlandse kunst. Voor cultuurliefhebbers is dit een geweldig drie-in-één die zij zeker niet mogen missen!

Eten in Westerveld

Als u na een dag vol activiteiten wil genieten van een bereide maaltijd, dan zit u met een vakantiehuis in Westerveld goed. Havelte Snack & Zo is een leuke snackbar waar u kunt genieten van echte Hollandse snacks. De snackbar heeft ook echt de sfeer van een snackbar, waardoor u weer even in de klassieke Nederlandse snackbar bent. En net als vaker wanneer u in een vakantiehuis in Nederland verblijft, heeft u ook keuze uit bijvoorbeeld Chinees-Indische specialiteiten. Bij Long Pin kunt u genieten van de Kantonees en Sichuanese keuken. Vele authentieke gerechten kunt u hier nuttigen en die smaken allemaal ontzettend lekker vanwege de verfijnde keuken. Er zijn nog veel meer restaurants waar u aan kunt schuiven voor een overheerlijke maaltijd. Dus waar u ook trek in krijgt tijdens uw verblijf in uw vakantiehuis in Westerveld, u kunt altijd iets vinden dat bij u past.