Vakantiehuis Hoogeveen

Hoogeveen is zowel een stad als een gemeente in het zuiden van de provincie Drenthe. De stad zelf is niet oud en is dan ook begonnen als woonstad. Dit was namelijk nodig vanwege de arbeiders die turf moesten maken van veen. Naarmate turf minder belangrijk werd voor de regio werd er overgegaan op veeteelt, landbouw en industrie. De regio staat bekend om haar vele fabrieken die later vooral over werden genomen door grote merken als Unilever. Na de jaren 40 van de 20ste eeuw kwamen hier veel fabrieken bij. Bedrijven als Philips, Fokker en Standard Electric hebben zich hier toen gevestigd. Hierdoor groeide het dorp uit tot een echte stad. Vandaag de dag is de stad modern, met uitgebreid winkelaanbod naast de vele industrie die er nog steeds plaatsvindt. De natuur om de stad heen is ook goed in stand gebleven. Deze biedt veel wandelpaden wanneer u een vakantiehuis in Hoogeveen boekt. De regio staat ook bekend om haar attractie- en ponypark, waar jaarlijks veel toeristen veel plezier beleven.

vakantiehuis Hoogeven

Populaire vakantiehuizen - Hoogeveen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Hoogeveen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Hoogeveen

Loading...

De omgeving van Hoogeveen

Attractiepark Slagharen, wie kent het niet. Op slechts 20 minuten vanaf uw vakantiehuis in Hoogeveen. De vele attracties in dit park maken het park uitermate geschikt voor het hele gezin. Zo zijn er attracties waar kinderen niet in mogen maar ook attracties juist voor hen. Voor een echt leuk dagje uit zit u in Slagharen dan ook echt goed. Ook vindt u hier genoeg plekken om tot rust te komen en even lekker te eten. Voor de mensen die echt tot rust willen komen biedt een vakantiehuis in Drenthe altijd veel natuur. Er zijn verschillende wandelroutes te vinden, die vaak bewegwijzerd zijn. Zoals de naam doet vermoeden bestaat de natuur hier uit een veenlaag. Een van de oudste bossen waar u in kunt wandelen is het Hollandsche Veld. De bomen zijn hier na de turfwinning aangeplant, omdat de grond niet geschikt was voor landbouw. Er zijn hier leuke vogels te vinden zoals de ijsvogel en de oeverzwaluw. Voor vogelliefhebbers dus ook een meer dan geschikte plek!

Genieten met een vakantiehuis in Hoogeveen

Eten in Hoogeveen is erg leuk, omdat sommige restaurants in de oude gebouwen gevestigd zijn. Zo krijgt u een authentieke sfeer wanneer u gaat eten. Dat betekent echter niet dat eten in Hoogeveen saai is. Zoals altijd met een vakantiehuis in Nederland is het goed mogelijk om heel gevarieerd te eten. Want ook een restaurant in een oud gebouw maakt heerlijke variaties op traditionele gerechten. Ook vindt u in Hoogeveen heerlijke Franse maaltijden, Italiaanse gerechten en Europese hapjes. Ook keukens als Japan zijn vertegenwoordigd waar u heerlijk sushi kunt bestellen.

Op het eerste gezicht is Hoogeveen misschien niet de ideale vakantiebestemming. Niets is echter minder waar. In de omgeving valt veel natuur te beleven en de architecturale waarde van de stad is aanzienlijk. Als u echt tot rust wilt komen na een lange tijd werken of gewoon even er helemaal tussenuit wil, dan is Hoogeveen de plek voor u, lekker in eigen land!