search

Activiteiten en bezienswaardigheiden in Klitmøller en Vorupør

Noordwest-Jutland biedt tal van activiteiten, bezienswaardigheden en attracties. Er zijn hier veel musea over kunst en cultuur en over WOII. Bezoekt u bijvoorbeeld het Vorupør museum of het Limfjordcenter Doverodde Købmandsgård. De visveiling in de haven van Hanstholm moet u ook zeker bezoeken evenals de vele vuurtorens in de omgeving. Een absolute must zijn de kalksteengrotten in Mønsted, de grootste ter wereld met een eindeloos labirinth van minigangen. In Højris slot beleeft de hele familie een spannend avontuur. Bezoekt u ook het Noordzee aquarium.

 

Mønsted kalksteengrotten

Dit zijn de grootste kalksteengrotten ter wereld met een eindeloos labyrinth aan minigangen. In de grotten heerst een constante temperatuur van 8 graden, dus neemt u uw warme kleding mee! Bij regen of bij extreme warmte zijn deze grotten een welkom uitstapje. Rekent u op 2 uur per bezoek.

Winkelmogelijkheden

Lokale levensmiddelenzaken vindt u in de meeste vakantiehuis gebieden. Grotere supermarkten vindt u in Thisted, Hanstholm en Hurup. Daarnaast is er een overdekt winkelcentrum in Hanstholm, Hanstholmcenteret en in Søndervig en Søndervigcenteret.