search

Vakantiehuis in Klitmøller

Klitmøller is een idyllisch klein vissersdorpje, omgeven door prachtige natuur met duinen en natuurreservaten. In het populaire vakantiegebied weet je zeker dat je de juiste vakantiehuis in Klitmøller vindt voor je vakantie in Noord-Jutland. De wind, de golven en de ruwe, ongerepte natuur vormen de belichaming van het stedelijke vakantiedorp Klitmøller.

Vakantiehuis in Klitmøller

 

Klitmøller; van surfparadijs tot vakantieland

Gelegen in Thy - De Noordzee aan de ene kant en  Nationalpark Thy naar de andere - ligt Klitmøller in een regio vol met de natuur.  Het is een charmant klein vissersgehucht waar tot op heden nog steeds vis wordt gevangen vanuit de kleine vissersboten die op het strand worden getrokken. De woeste golven op zee en het kreeftenhuis, de stedelijke levensstijl en oude visserijtradities versmelten tot een vrij unieke stedelijke omgeving, die nergens anders in Denemarken te vinden is. Des te meer reden om een vakantiehuis in Klitmøller te huren voor je vakantie.

 

Wat te doen in Klitmøller?

In de regio Thy is alles binnen handbereik, want er zijn uitdagingen en dingen te doen voor jong en oud. Ook Nationalpark Thy is een unieke Deense natuur en een overvloed aan mogelijkheden voor activiteiten en ervaring.

Surfparadijs

Klitmøller wordt ook wel "het koude Hawaii" genoemd en is een waar paradijs voor surfers. Klitmøller is de beste surfspot van Noord-Europa en een van 's werelds beste plaatsen om te windsurfen. Het hele jaar door kunnen surfers zich uitleven op het water.

Actieve vakantie op het land

Echter,  Klitmøller bestaat uit veel meer dan alleen surfen. Wat dacht je van paardrijden of wandelen door Nationalpark Thy? of ga een stukje kajakken. Hier kun je kiezen uit een schat aan buitenactiviteiten - zoals mountainbiken; of gewoon fietsen. Je kunt ook een partijtje golf proberen op de baan aan de rand van Klitmøller.

Kunst en cultuur

Niet ver van Klitmøller kom je verschillende musea tegen die de geschiedenis van de visindustrie van weleer en de kunst en cultuur van de Vikingtijd beschrijven. We kunnen bijvoorbeeld het  Vorupør-museum en de Viking-begraafplaats Tømmerby Vikingegravplads .

 

Vakantie aan het duinstrand

Het strand van Klitmøller ligt aan de Noordzee, ongeveer 10 km ten zuiden van Hanstholm. Het strand is verbonden met de stad Klitmøller en strekt zich uit van Splittergab in het noorden tot de pier van Ørhage in het zuiden. Het strand bestaat voornamelijk uit duinen en heide. Het strand biedt ook goede omstandigheden om te vissen, surfen en windsurfen. Het strand bestaat uit grof zand en is ongeveer 100 meter breed en 2 kilometer lang. Het water wordt al snel diep, waardoor het minder geschikt is voor  kinderen. Ook de stroming kan soms sterk zijn.