search

Vakantiehuis in Nord-Pas-de-Calais

Wil je vakantie vieren in Frankrijk, maar niet te ver rijden? Zoek dan een mooi appartement of vakantiehuis in Nord-Pas-de-Calais. De hoofdstad Lille (Rijssel) ligt op nog geen twee uur rijden van de Nederlandse grens en je zit er al gelijk in het echte Frankrijk. De regio staat niet garant voor veel zonneschijn zoals je in andere regio’ s in Frankrijk zoals de Provence of de Languedoc verwacht, maar de mensen zijn hier vriendelijk en door de relatief korte afstand is het een perfecte bestemming voor een vakantie met kleine kinderen of een vakantie met hond in Frankrijk. Deze regio beschikt over een rijke cultuur en prachtige stranden. Daarnaast beschikt de Nord-Pas-de-Calais over vele andere bijzondere en interessante plekken die je vanuit je vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken.       

vakantiehuis in nord-pas-de-calais

 

Herbeleef de geschiedenis 

In de regio Nord-Pas-de-Calais zijn tientallen musea voornamelijk toegespitst op de twee Wereldoorlogen in het eerste deel van de 20e eeuw. Het gebied speelde een voorname rol in deze belangrijke periode in de wereldgeschiedenis en werd herhaaldelijk gebombardeerd. Je ziet dan ook dat veel huizen en gebouwen gerestaureerd zijn. Ook tref je op diverse plaatsen nog bunkers uit die tijd aan. Voor vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in de relatief nog kort geleden strijd tussen de Europese landen is een vakantiehuis in Nord-Pas-de Calais dan ook zeker een aanrader. 

 

Bezoek de prachtige Opaalkust in Nord-Pas-de-Calais  

De Opaalkust, op z’n Frans de Côte d’Opale, is de kuststriik in het noordwesten van Frankrijk. De strook gaat onder andere langs het Kanaal, de kortste route tussen Frankrijk en Engeland. De opaal is een edelsteen die uitbarstingen van rood en groen veroorzaakt.  De benaming slaat op de verschillende kleuren die de kust aan kan nemen. Het kan hier prachtig weer zijn, maar ook heel somber en grijs. Zeker als het stormt kan het hier spoken. Als je hier in de zomervakantie een vakantiehuis boekt zal je hier normaal gesproken niet veel last van hebben en dagen lang met het gezin van de mooie stranden en de zee kunnen genieten.

 

Ontdek de voornaamste steden van Nord-Pas-de-Calais   

Lille staat in de top tien grote steden in Frankrijk. De stad bevindt zich aan de Deule rivier en ligt vlakbij de Belgische grens. In het Nederlandstalige deel van België spreekt men over het algemeen van Rijssel in plaats van Lille. Lille beschikt over textielindustrie en is een echte universiteitsstad. Maak een Citytrip naar deze bruisende industriestad vanuit je vakantiehuis in Nord-Pas-de-CalaisDuinkerken ligt aan de Opaalkust en heeft na Marseille in de Provence en Le Havre in Normandië de grootste haven van Frankrijk. Per jaar wordt hier een kleine 50 miljoen ton aan lading vervoerd. Tijdens een vakantie in Frankrijk is een bezoek aan Duinkerken en haar haven zeker de moeite waard. Struin de kade af en koop verse vis op de markt, die je vervolgens weer heerlijk kunt bereiden in de keuken van je vakantiehuis in Frankrijk.

 

Gezinsvakantie in een vakantiehuis in Nord-Pas-de-Calais

Het hangt er vanaf waar je vandaan moet komen, maar normaal gesproken ben je vanuit de meeste streken in Nederland binnen vier uur in Nord-Pas-de-Calais. Voor een gezin met kinderen, zeker als ze nog jong zijn, is dit dan ook een ideaal gebied voor een vakantie aan het strand in een vakantiehuis in Frankrijk.  Tijdens een vakantie in Frankrijk kun je een fijne vakantie met de kinderen beleven en samen tripjes naar het strand maken.