search

Vakantie in een vakantiehuis in in Arezzo en Cortona

Arezzo

De provincie Arezzo is gelegen in het oostelijke deel van Toscane. NOVASOL beschikt hier over een breed en gevarieerd aanbod. Monte San Savino, Pratovecchio en Anghiari zijn slechts voorbeelden van de vele charmante stadjes, waar u onze appartementen en vakantiehuizen vindt. Twee grote rivieren, de Tiber en de Arno, ontspringen in de provincie.

De stad Arezzo, hoofdstad van de provincie, verleidt u met een prachtige natuur en een fantastisch verhaal. NOVASOL biedt u vakantiehuizen aan in Arezzo die precies voldoen aan uw wensen. Een vakantiewoning hier in Italië is het ideale startpunt voor een bezoek aan de vele attracties zoals, musea, historische gebouwen en het platteland van Arezzo.

De stad Arezzo werd gesticht door de Etrusken. In tijden van het Romeinse rijk heette de stad Arretium. Het is bekend om haar antieke goudsmeedkunst. Even zo bijzonder is het Piazza Grande, het hoofdplein van de stad. Op Fiera Antiquaria in Arezzo, de antiekbeurs, die elke eerste zondag van de maand plaatsvindt, kunt u heerlijk rond wandelen op zoek naar een mooi stuk antiek.

Het verleden leeft nog steeds in Arezzo. Het Steekspel der Saracenen wordt nog steeds jaarlijks gespeeld op de laatste zondag van juni en de eerste zondag van september. Verschillende wijken van de stad nemen het tegen elkaar op. De meeste mensen zijn dan helemaal uitgedost in middeleeuwse kostuums.

Cortona

Cortona, met zijn prachtige ligging is een ware oase. De stad is gelegen in de provincie Arezzo.

De stad Cortona is omgeven door de Etreuskische muur. Deze ligt op de uitloper van de Apennins en geeft een fantastisch vrij uitzicht op het Chianadal en het Trasimenische meer. Een wandeling door deze stad, die overwegend uit zandstructuur is opgebouwd is meer dan de moeite waard.

De meest interessante toeristische bezienswaardigheden in Cortona zijn de kerken en herenhuizen en het archeologische park. In de middeleeuwen nam Cortona een machtige positie in. Op het hoogste punt van de stad bevindt zich een burcht. Boek nu een appartement of een vakantiehuis in Cortona voor de volgende vakantie in Italië.

Maak een wandeling door de smalle straatjes en geniet van de prachtige oude gebouwen. Probeer een echte Italiaanse pizza in een van de vele gezellige restaurantjes. De stad werd bekender doordat deze werd gebruikt voor de film La vita é bella en de schrijfster Frances Mayes kocht hier een oud huis en knapte dit op. Vervolgens schreef zij hier een boek over, Under the Tuscan sun.