Vakantiehuis aan de Toscaanse kust

Niet alleen de groene heuvels, cipressen en wijngaarden wachten op je in Toscane, maar ook de 300 kilometer kustlijn. Zo begin je je zonvakantie in Italië pas echt goed! Het strand biedt een uitgebreid programma dankzij de vele watersportmogelijkheden. Vanaf je vakantiehuis aan de Toscaanse kust bereik je het strand gemakkelijk. De echte liefhebbers van de stranden van de Toscaanse kust voelen zich meteen thuis in in Versilia, bekend met de beroemde badplaats Viareggio, Marina di Massa, Pietrasanta en Forte dei Marmi.

Vakantiehuis aan de toscaanse kust

Populaire vakantiehuizen - Toscaanse Kust

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Toscaanse Kust

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Toscaanse Kust

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Toscaanse Kust

Loading...

De verdeling van de Toscaanse kust

Van noord naar zuid is de Toscaanse kust verdeeld in verschillende gebieden. De Apuan en Lunigiana Riviera, gelegen rond de steden Carrara en Massa, zijn vooral bekend om de witte marmergroeven en de Apuaanse Alpen.

Versilia is bekend van zijn zandstranden en de vele beroemde badplaatsen over de hele wereld tussen Viareggio en Forte dei Marmi zijn zeker een bezoek waard. Hier zijn er tal van vakantiehuizen, trendy boetieks, nachtclubs en restaurants.

Het laatste deel is het meest zuidelijke stuk tussen Livorno en Piombino. Het staat bekend als de Etruskische Rivièra. Het is de ideale bestemming voor het hele gezin dankzij de prachtige zandstranden en de vele baaien.

Ervaar de natuur vanuit je vakantiehuis

De Toscaanse kust omvat ook een archipel gevormd door de eilanden Elba, Giannutri, Montecristo, Pianosa, Capraia, Gorgona en Giglio die samen het grootste maritieme nationale park in Europa vormen. Op het schiereiland Argentario liggen de prachtige stranden van Follonica en iets verder de Maremma, een ideale bestemming voor natuurliefhebbers.

Onder de natuurreservaten en parken zijn het park van Migliarino en Masacciuccoli beschermd, ook dat van Rimigliano en Uccellina. In de afgelopen jaren is de regio Toscane begonnen aan een intens proces van milieubescherming en landschap om deze natuurlijke wonderen te behouden. 

Vanuit historisch en archeologisch oogpunt herinneren we ons de historische vondsten van de Etruskische periode, de middeleeuwse dorpen en interessante steden zoals Massa Marittima, Sorano, Sovana en Pitigliano.

Toscaanse keuken

Aan de Toscaanse kust kun je specialiteiten proeven met zeevruchten en vis met een vakantiehuis in Toscane, maar ook de gastronomie van de meest lokale gebieden is opmerkelijk. Het menu bestaat uit paddenstoelen, groenten, vleeswaren zoals de beroemde lardo di colonnata. Daarnaast zijn er ook tal van witte en rode wijnen zoals Sassicaia, Morellino en Vermentino.

Op verkenning aan de Toscaanse kust

Een dag aan het strand wissel je af met een dag vol activiteiten en bezienswaardigheden. Maar ook een dag in en rondom het vakantiehuis is de moeite waard. Je geniet op het terras van het uitzicht, een goed boek en een glaasje Italiaanse wijn. De volgende dag ga je op ontdekkingstocht en bezoek je de ene na de andere stad vol verrassingen vanaf je vakantiehuis aan de Toscaanse kust!

Massa Marittima

In het hart van Maremma, in de fantastische middeleeuwse stad Massa Marittima, worden in juni en augustus historische boogschutterfeesten in kostuum plaats. Deze stad is ook een bezoek waard vanwege de prachtige Dom.

Grosseto

Slechts 8 km van Grosseto ligt een belangrijke opgraving: De resten van de Etruskische-Romeinse stad Rosella uit de 6e eeuw voor Christus. Naast het schiereiland Monte Argentario zijn ook op een rotsheuvel de oerresten van de Romeinse stad Cosa een bezoek waard. De ligging biedt een wonderschoon panorama.

Monte Argentario

Het schiereiland Monte Argentario is een interessant en prachtig reisdoel. Vanuit Porto Santo Stefano bestaat de mogelijkheid per boot naar de nabij gelegen eilanden van de Toscaanse archipel (Giannutri, Giglio) te bezoeken.