Vakantiehuis in Siena, mooiste stad van Toscane

Florence is misschien wel de hoofdstad en kunsthoofdstad van Toscane, maar Siena wordt beschouwd als de mooiste stad in de regio. Siena en zijn omgeving stralen in de "warme aarde" kleur. De kleur van de klei in het zuiden van Toscane is ook typerend voor aardewerk en terracotta . Siena nestelt zich in een bergzadel dat zich splitst in drie heuvels. Verspreide boerderijen op de toppen en donkergroene cipressen maken het landschap losser. Het is een unieke omgeving die schilders en dichters altijd heeft geïnspireerd. Geniet van het prachtige landschap tijdens je overnachting in een vakantiehuis in Toscane.

Het romantische centrum van Siena

Populaire vakantiehuizen - Siena

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Siena

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Siena

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Siena

Loading...

Hoogtepunten van Siena

  1. De dom Cattedrale di Santa Maria AssuntaDe dom heeft een gestreepte klokkentoren en binnenin een prachtige vloer.

  2. Piazza del Campo (Ook wel Il Campo genoemd)

Vakantie in Siena - middeleeuwse glorie en wijn

De middeleeuwse stad Siena ligt in het fantastische Toscane en heeft adembenemende landschappen en goede wijnen. Het plein, Piazza del Campo in het hart van de stad heeft de vorm van de schelp van een mossel. De domkerk is echt fantastisch en wordt door velen gezien als de mooiste van het land. Geniet ook van Arezzo, Cortona, San Gimignano en het klassieke kuuroord Chianciano Terme.

Van natuur tot kastelen

Wanneer je door de provincie Siena reist, ontmoet je veel unieke plekken. In de Elsa-vallei vind je bijvoorbeeld de stad Colleval d'Elsa, die kristalsuiker produceert. Val d'Merse verrast je met zijn lokale kastelen, en Val d'Orcia met zijn prachtige natuur.

Heerlijke wijnen

De wijnliefhebbers zullen hier niet droog komen te staan aangezien in de regio zelf veel wijn wordt geproduceerd. Het is uiteraard een beetje afhankelijk van het seizoen waarin u op vakantie bent, maar je krijgt hier ongetwijfeld iets van mee. Kom je in het najaar naar Toscane, dan is het ook heerlijk om ’s avonds in je vakantiehuis in Siena bij de open haard een heerlijke fles rode wijn open te trekken.

UNESCO-Werelderfgoed

Siena ligt op een plateau tussen de rivieren Arbia en Elsa. Dankzij het feit dat de stad haar historische karakter heeft behouden, betovert de stad iedereen. Siena heeft een zeer goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur en het centrum van de stad. Daarom staat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst.