Vakantiehuis in Pitigliano - een prachtig dorpje in Toscane

Het pittoreske stadje Pitigliano rijst op een steile helling die uitkijkt op diepe een dal. Ervaar tijdens je vakantie in Italië prachtige wandelingen door de kronkelende straatjes met hun kleine ambachtelijke workshops. Beleef een geweldige vakantie, met een vleugje architectuur, vanuit een vakantiehuis in Pitigliano!

Pitigliano

Populaire vakantiehuizen - Pitigliano

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Pitigliano

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Pitigliano

Loading...

Het huis van de Medicis

Maak een rondleiding door de stad vanaf je vakantiehuis in Pitigliano en bezoek het 14e-eeuwse Palazzo Orsini , dat in de 15e eeuw een rijkelijk versierd portaal van meester Sangallo kreeg. In de 13e eeuw was de stad eigendom van de Aldobrandeschi, ging in 1293 naar de Orsini en in de 17e eeuw naar de Medici. Sinds 1604 behoort Pitigliano tot het hertogdom Toscane.

Kerk en kunst

De kathedraal van Santi Petro e Paolo, net als zijn krachtige Campanile, dateert uit de 13e-14e eeuw. Eeuw. In de 18e eeuw ontving het een barokke gevel. Ontdek vanuit je appartement in Toscane in de kerk de werken van de grote schilder Petro Aldi, die in de buurt van Pitigliano is geboren.

Slenter door de straten van de oude stad

Onder de Citadella staat een indrukwekkend aquaduct met vijftien elegante 16e-eeuwse bogen. De geschiedenis van de stad is nauw verbonden met de geschiedenis van de Joodse bevolking, die daar in de 16e eeuw zijn toevlucht zocht. De synagoge en de Joodse wijk in de oude stad worden hersteld en herinneren nog steeds aan de tijden van de vervolging.