Vakantiehuis in Florence

Florence is zowel een stad als een provincie in Italië. Het is niet alleen de belangrijkste stad van de provincie, maar ook de belangrijkste en belangrijkste stad van de hele regio Toscane. In de Middeleeuwen was het een belangrijk handels- en financieel centrum en wordt het ook beschouwd als de geboorteplaats van de Italiaanse renaissance. Het historische centrum van de stad is sinds 1982 geclassificeerd als werelderfgoed van UNESCO. We moedigen je aan om via Arno de prachtige Ponte Vecchio te bewandelen vanaf je vakantiehuis in Florence. Je kunt de Gallery dell'Accademia niet missen, waar je het werk van Michelangelo kunt bewonderen, inclusief de meest bekende "David"!

Florence

Populaire vakantiehuizen - Florence

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Florence

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Florence

Loading...

Wat te zien in Florence?

Florence heeft zo veel te bieden en er is zoveel te doen. Ideaal is het als je hier in een appartement of vakantiehuis verblijft. Maak een fietstocht door de stad onder begeleiding van een gids en je komt langs de mooie en historische plekjes die Florence te bieden heeft. Tijdens je vakantie in Toscane mag je Galleria dell’Accademia zeker niet overslaan. 

 1. Bezoek de beroemde David van Michelangelo, een bekend beeldhouwwerk tentoongesteld samen met vele anderen in de Galleria dell’Accademia of Florence.

 2. Je kunt de kathedraal van Santa Maria del Fiore niet missen; een gebouw van grote architecturale en artistieke waarde dat door UNESCO op de werelderfgoedlijst staat en het Baptisterium van Florence voor de kathedraal, een beroemd gebouw met drie bronzen deuren van grote artistieke rijkdom.

 3. Wandel over de lange straten en kom naar de Plaza de la Señoría, waar je een verzameling historische beelden zult zien in de galerij van de Loggia dei Lanzi. 

 4. Op het Palazzo Vecchio geniet je van het uitzicht en de grote vervreemde toren van de veertiende eeuw.

 5. Bezoek het Palazzo Pitti, een gebouw uit de Renaissance naast de Ponte Vecchio . Dit paleis herbergt in totaal vijf musea en de Palatina-galerij.

 6. Het bekende Medici Riccardi-paleis is een bekend 15e-eeuws gebouw en een geweldige toeristische plek voor zijn kapel en de werken die het herbergt in zijn museum.

appartement in Florence

Verken omliggende steden bij Florence

Dankzij de strategische locatie waar Florence ligt, op een paar kilometer afstand, kun je steden en steden bezoeken die ook de moeite waard zijn.

 • Pisa is een Italiaanse gemeente die bekend staat om zijn toren, die wordt gekenmerkt door zijn neiging. Maar naast de toren kun je het Piazza dei Miracoli, de kathedraal en de Piazza dei Cavalieri bezoeken.

 • Siena is een andere stad die toebehoort aan Toscane. Loop door de smalle straatjes en vind een heleboel ambachtelijke winkels. De kathedraal, Piazza del Campo, Torre Mangia zijn prachtige plekken die je tijdens je bezoek zult ontmoeten.

 • De prachtige ommuurde stad San Gimignano is een must see tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Florence. Dit middeleeuwse stadje betovert je met zijn ongelooflijke uitzichten en de gebouwen van architecturaal belang zoals het Palazzo Comunale of de Torre Grossa.

 • Monteriggioni is een stad die behoort tot de provincie Siena, omringd door oude muren, waar je het centrale plein met de romaanse kerk, renaissancistische huizen en een verscheidenheid aan winkels en ambachtelijke winkels kunt bezoeken.

 • In de Assisi zie je allerlei belangrijke gebouwen, zoals de kathedraal van San Rufino, de Basilica di Santa Chiara, de Rocca Maggiore of de basiliek van San Francisco de Asís.

 • Cortona is een andere mooie stad in Toscane waar je bezienswaardigheden kunt zien, zoals de kathedraal, het Palazzo Comunale en de Diocesane musea en de Etruskische dell'Accademia.

Vakantiehuis of appartement in Florence huren

Overnacht in het historische centrum van de stad met je eigen appartement in Florence. Bij de meeste appartementen krijg je er ook een waanzinnig uitzicht bij over de daken van de huizen. Je vakantiehuis of appartement ligt inde buurt van de meest geweldige bezienswaardigheden, zoals de Santa Croche kathedraal of Palazzo Vecchio. De particuliere vakantiehuizen in Toscane zijn allemaal naar persoonlijke authentieke smaak ingericht. De appartementen in Florence zijn stuk voor stuk pareltjes, waar je helemaal tot rust komt tijdens je vakantie in Italië.