Vakantiehuis op Elba eiland

Elba is het grootste eiland langs de kust van Toscane in Italië. Vanaf het vasteland is het ongeveer 10 kilometer naar het eiland. Als je ervoor kiest om een ​​vakantiehuis op Elba te huren, kom je op een eiland dat is verdeeld in acht gemeenten, verspreid over 223 km2 en waar je veel kunt beleven langs die 147 kilometer kustlijn. Dit eiland biedt veel verschillende ervaringen die je eilandvakantie in Toscane zullen verrijken .

Vakantiehuis op Elba

Populaire vakantiehuizen - Elba eiland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Elba eiland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Elba eiland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Elba eiland

Loading...

Historie op Elba: van Napoleon tot ruïnes!

Het eiland is waarschijnlijk het best bekend als het eiland waar Napoleon van mei 1814 tot februari 1815 in ballingschap was. In de stad Portoferraio kom je een beetje dichter bij de geschiedenis van Napoleon. Hier vind je Villa dei Mulini, de officiële residentie van Napoleon op het eiland. Hoewel Elba geen gigantisch eiland is, had Napoleon toch een huisnummer 2 nodig - zijn zomerhuis Villa di San Martino, gelegen nabij San Martino. 

In Elba kun je ook twee oude ruïnes zien, deels van Villa Romana alle Grotte en Villa Romana di Capo Castello. Beide van groot historisch belang voor het eiland.

Het strand van Elba

Zon, zee en strand

De vele stranden in Elba zijn zeker een bezoek waard! Wanneer we naar het zuiden reizen, is het ook typisch om te genieten van de warmte van de zon en de prachtige stranden. Hier vind je meer dan 100 stranden waar je heerlijk kunt liggen. Er zijn zowel de grote, populaire stranden met veel leven en activiteit en de kleine afgelegen baaien waar er meer rust is.

Elba - het perfecte eiland voor actieve vakantiegangers

Elba is ook de perfecte plek voor een vakantie als je moeilijk stil kunt zitten. Hier vind je een goed en spannend scala aan verschillende activiteiten op het authentieke Elba. Er is genoeg te doen tijdens je vakantie in Italië.

Duiken

Er zijn veel mooie plekken om te duiken op het eiland en je kunt op verschillende plaatsen samen met ervaren instructeurs een duiktrip boeken. Vanaf de stranden kun je ook snorkelen en de rijke flora en fauna ervaren die in Ahvet naast Elba leeft. Het lange stuk kustlijn met baaien maakt ook windsurfen, kajakken, peddelen in een kleine boot of wat je maar wilt.

Wandelen, fietsen of paardrijden

Je kunt het eiland ook te voet, te paard en per fiets verkennen. Op de Calamita-berg is er bijvoorbeeld een 180 km lange mountainbikeroute. Op de smalle hellingen moet je oppassen dat je niet tegen de grote cactussen stoot. Neem ook de tijd om naar het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee te kijken. Als het mooi weer is, kun je helemaal tot aan Corsica kijken. Als je een fietstocht maakt, kom je door een afwisselend landschap met oude kastelen, romantische vissersdorpjes, mooie kerken en dorpjes die op de heuvel liggen.

Hoe bereik je het vakantiehuis in Elba?

Hoewel Elba een eiland is, is het nog steeds een ideale bestemming voor een zelfstandige vakantie. Vanuit Livorno en Piombino in Toscane neem je een veerboot naar Portoferraio, Cavo of Rio Marina. De vaartocht duurt een uur, waarbij je kunt genieten van de blauwe zee en het mooie uitzicht. Tijdens het zomerseizoen raden we aan om van tevoren de veerboottickets te boeken. Er komen namelijk vooral veel toeristen naar het eiland in juli en augustus. Je gaat ook naar Elba voor een eendaagse reis als je in Toscane verblijft. Het is ook mogelijk om vanuit Milaan en Florence naar Elba te vliegen. In augustus hebben de meeste Italianen een vakantie en Elba is een van hun favoriete vakantiebestemmingen en kan snel beter worden op het eiland.