Vakantiehuis in Montecatini Terme

Het kuuroord Montecatini Terme heeft slechts 20.000 inwoners, maar het is bekend tot ver buiten de grenzen van de regio. Ideaal voor een ontspannende vakantie in een vakantiehuis in Montecatini Terme!  Acht thermale bronnen en uitstekende voorzieningen maken van Montecatini Terme een van de belangrijkste kuuroorden in Italië. Het water van de veren wordt aanbevolen voor verschillende aandoeningen.

vakantiehuis in Montecatini Terme

Populaire vakantiehuizen - Montecatini-Terme

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Montecatini-Terme

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Montecatini-Terme

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Montecatini-Terme

Loading...

De bronnen van Montecatini Terme

Probeer zelf de heilzame effecten van het helende water uit tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Montecatini Terme. Het wordt aanbevolen aan de ene kant als een drinkkuur voor maag, lever en galblaas, aan de andere kant nemen inwoners graag een bad om de huidziekten, hart- en stofwisselingsziekten te verlichten.

Niet ver van je vakantiehuis in Montecatini Terme vind je de grotten van Parlanti en Giusti. Dankzij hun schone lucht worden ze aanbevolen voor mensen met ademhalingsproblemen.

Montecatini - een centrum van de Art Nouveau

Montecatini wordt beschouwd als een centrum van de art nouveau met zijn prachtige villa's en spa-gebouwen. Aan het einde van de 19e eeuw begon het internationale kuuroord met geld dat naar de stad kwam en er ontstonden prachtige gebouwen. Bezoek het Tettuccio-kuurhuis met zijn prachtige zalen tijdens je vakantie in Toscane. De arcades en gewelven in het stadhuis zijn ook de moeite van het bekijken waard, ze hebben fresco's van de schilder en keramist Galileo Chini. In de prachtige oude huizen van de stad zijn uitstekende restaurants met fijne Toscaanse keuken. Ze dateren uit de 19e eeuw, toen gasten zoals de kunstenaars Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Ruggero Leoncavallo, Trilussa en Beniamino Gigli hier een hapje kwamen eten.

Bezienswaardigheden in Montecatini Terme

De Toscaanse vakantiehuizen zijn een goed startpunt voor het verkennen van de omgeving van Montecatini Terme. In de bergen boven de stad ligt Montecatini Alto met de overblijfselen van een kasteelcomplex, met de toren en de barokke kerk van San Pietro.

Probeer de de kabelbaan Funicolare di Montecatin aan het einde van het stad. Het wordt beschouwd als de oudste kabelbaan in Italië die nog steeds in bedrijf is en biedt een prachtig uitzicht over het landschap tijdens de 10 minuten durende rit over het 1050 meter lange parcours. 

Ongeveer 1,5 kilometer ten noorden van Montecatini Terme ligt de Grotta Maona-grot, die geopend is van april tot oktober. De grot is 20 meter diep en heeft twee ondergrondse meren, evenals tal van prachtige stalactieten en stalagmieten.