Vakantiehuis in Certaldo: stad van Boccaccio

Case vacanza a Certaldo

Vakantiehuis in Certaldo: stad van Boccaccio

Certaldo in de provincie Toscane is een goed startpunt voor een heerlijke vakantie. Certaldo is een stad die bestaat uit een charmant en historisch middeleeuws stadscentrum op een heuveltop en een meer moderne en ijverige wijk die zich uitstrekt over de bergtoppen. Een kabelbaan maakt het gemakkelijk om van het ene naar het andere district te komen. Certaldo is een klein Toscaans dorp met ongeveer 16.000 inwoners, in de provincie Florence, in het hart van de Valdelsa. Certaldo is een centrum vol verrassingen: het zal liefhebbers van geschiedenis betoveren met een repertoire van herinneringen, van de Etrusken tot de moderne geschiedenis; aan literatuurliefhebbers zal hij vertellen over Boccaccio, de grote schrijver uit de veertiende eeuw; muziekliefhebbers zullen blij zijn met festivals, shows en concerten.

De geschiedenis van Giovanni Boccaccio

In het lage gedeelte van Certaldo zie je een standbeeld van de schrijver van de Decameron, Giovanni Boccaccio, die hier in 1375 stierf. Vanaf Piazza Boccaccio is het niet ver naar de trein, die je snel naar Florence in het noorden of Siena in het zuiden en je natuurlijk ook weer terugbrengt naar je vakantiehuis in Certaldo.

Vakantiehuis in Certaldo huren

Een vakantiehuis in Certaldo bied je de mogelijkheid om een ​​van de meest fascinerende en rijke Toscaanse dorpen met geschiedenis te bezoeken! Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Certaldo dat groot genoeg is voor je hele gezin? Of een vakantiehuis in Certaldo perfect voor een romantisch uitje? Een vakantiehuis in Toscane boeken via NOVASOL is heel eenvoudig en er is genoeg keuze.