Vakantiehuis in Cortona

Cortona, met zijn prachtige ligging is een ware oase. De stad is gelegen in de provincie Arezzo. De stad Cortona is omgeven door de Etreuskische muur. Deze ligt op de uitloper van de Apennins en geeft een fantastisch vrij uitzicht op het Chianadal en het Trasimenische meer. Een wandeling door deze stad vanaf je vakantiehuis in Cortona, die overwegend uit zandstructuur is opgebouwd, is meer dan de moeite waard.

vakantiehuis in Cortona

Populaire vakantiehuizen - Cortona

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Cortona

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Cortona

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Cortona

Loading...

Wat te doen in Cortona?

De meest interessante toeristische bezienswaardigheden vanaf je vakantiehuis in Cortona zijn de kerken en herenhuizen en het archeologische park. In de middeleeuwen nam Cortona een machtige positie in. Op het hoogste punt van de stad bevindt zich een burcht. Boek nu een appartement of een vakantiehuis in Cortona voor de volgende vakantie in Italië.

Maak een wandeling door de smalle straatjes en geniet van de prachtige oude gebouwen. Probeer een echte Italiaanse pizza in een van de vele gezellige restaurantjes. De stad werd bekender doordat deze werd gebruikt voor de film La vita é bella en de schrijfster Frances Mayes kocht hier een oud huis en knapte dit op. Vervolgens schreef zij hier een boek over, Under the Tuscan sun.

Wat staat er op het menu?

Begin met een aantal typische hapjes zoals crotons, kippenlevers of panzanellavoor het proeven van de traditionele gerechten van Cortona: broodsoep , pappardelle met lepre en pici. Pasta's zijn vergezeld door verschillende soorten vlees (konijn, kip, wild zwijn, enz.) en zijn de specialiteit van de regio, naast de gebraden gans. Probeer sowieso ook even de castagnaccio. Een lokaal wijntje drinken naast de maaltijd is ook echt heerlijk!

In de voetsporen van Karel de Grote in Saint-Antimo in Toscane

Een vakantiehuis in Cortona biedt de mogelijkheid om de sterke geschiedenis van deze regio te ervaren. De val van Rome leidde tot nieuwe veroveringen, die van de Goten, Byzantijnen, Lombarden tot het verschijnen van de pauselijke staten. Voordat hij tot keizer van het Westen werd gekroond, stichtte Karel de Grote de abdij van Sant'Antimo, die nog steeds zijn deuren opent voor de gelovigen.