Een vakantiehuis in San Gimignano huren

Bekijk de torens met een vakantiehuis in San Gimignano

Een vakantiehuis in San Gimignano huren

San Gimignano ligt aan een belangrijke pelgrimsroute die naar Rome leidt. De stad is dus een belangrijke aanloophaven voor pelgrims. De stad zou de naam van de heilige bisschop Geminianus van Modena hebben gekregen . Uit welke richting je ook komt, je begrijpt meteen waarom de stad de naam San Gimignano dalle Belle Torri (San Gimignano van de prachtige torens) draagt. Het ervaren van San Gimignano in een vakantiehuis zal je vakantie in Toscane nog gedenkwaardiger maken! Zijn edgy oriëntatiepunt, in de Middeleeuwen waren er meer dan 70, staat hoog aan de horizon. Vroeger bouwde elk van de concurrerende families steeds hoger en beveiligde zo de zuidelijke grens van Florence tegen de rivaal Siena. Nadat de superioriteit van de Florentijnen niet meer afhing van deze strategische buitenpost, werden de meeste torens na verloop van tijd afgebroken of brokkelde af. Vandaag kenmerken de 14 torens, die ongeveer 800 jaar oud zijn, het silhouet van San Gimignano.

Populaire vakantiehuizen - San Gimignano

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - San Gimignano

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - San Gimignano

Loading...

Wandeltochten en excursies

Maak een wandeltocht door de kronkelende straatjes van je vakantiehuis in San Gimignano en het lijkt alsof je in de Middeleeuwen rondloopt. De stad is fantastisch mooi en innemend. Fantaseer hoe de stemming in de stad geweest moet zijn tijdens deze toren-bouw-wedstrijd. Een verblijf in deze Italiaanse parel gaat vergezeld met buitengewone wijnervaringen. Bezoek bijvoorbeeld de wijngaard Fattoria di Fugnano of verheug je op deVernaccia, die het waard maakt om de hele reis hiernaartoe te maken. Tsja, de regio is toch eigenlijk te mooi om er niet op uit te trekken tijdens je verblijf in Italië.

Torre Grossa en de stadsmuur

Wil je toren naar toren te veroveren, neem dan de tijd en verblijf in een vakantiehuis in San Gimignano en het omliggende gebied. De "Torre Grossa" is de enige toren in San Gimignano die kan worden bezocht en beklommen. De Porta San Gimignano is de stadspoort de best bewaarde middeleeuwse stadsmuur dateert van rond 1300.

Wat te doen in San Gimignano?

Bezoek het interessant martelmuseum, Museo della Tortura, Men krijgt een indruk van de hulpmiddelen waarmee de slachtoffers werden aangesproken. Aangrenzend is het Museum van de doodstraf, waar het ging tot het bittere einde door de gaskamer en de elektrische stoel. Maar we zetten ons weer naar de mooie kant van de stad. Als je de Via San Gimignano van het centrum volgen, wordt het omringd door kleine souvenirwinkels, cafes, wijn winkels en de voormalige parochiekerk van San Francesco , een dag Enoteca met een prachtig uitzicht op de vallei te proeven, waar je nog tijd en muze kunnen vinden.