Vakantiehuis in Vielsalm

Vielsalm is een kleine gemeente in het noorden-oosten van Wallonië. De plek heeft een lange geschiedenis, een die teruggaat naar de prehistorie. Zo zijn hieronder andere vondsten gedaan die hierna terug dateren en is er ook een goudmijn ontdekt die door de Kelten gebruikt is. Rond het begin van de 20ste eeuw was het ook een vakantieoord en jachtplaats voor de mensen van de Belgische zakenwereld. Tegenwoordig is het een aangenaam toeristenoord in de zomermaanden vanwege het heerlijke weer. Zo zijn er vaak vele mensen aanwezig bij het Meer van Les Doyards. Deze plek is populair, omdat het een prachtige picknick plek is. Op het paviljoen dat op het meer gebouwd is zijn in de zomer vaak concerten. U zult ook veel vissers zien rond het meer, zij hebben hier een vergunning voor want er mag niet zomaar gevist worden in het meer. De hond uitlaten, picknicken en lekker wandelen mag u natuurlijk wel vrijuit doen. Een vakantiehuis in Vielsalm is dan ook een prima keuze voor iedereen die van natuur houdt en graag buiten is in de zomermaanden.

Vakantiehuis in Vianden

Unieke natuur ontdekken met een vakantiehuis in Vielsalm

In totaal vindt u in de Salmstreek meer dan 120 kilometer aan wandelpaden die officieel bewegwijzerd zijn. Deze wandelingen gaan vaak door de herkenbare Ardennese dorpjes waar u even helemaal tot rust kunt komen. Dit houdt ook in dat de bekende heuvels aanwezig zijn dus u goed voorbereiden is nodig! Mountainbiken is ook goed te doen met een vakantiehuis in Luxembourg. In Vielsalm zelf kunt u een mountainbikekaart verkrijgen bij het lokale VVV-kantoor. Hier zijn 9 mountainbike routes op te vinden en u kunt zeker zijn dat het volop genieten is. Het is ook mogelijk is online een mountainbike te huren voor een halve of hele dag. Daar komt nog bij dat u een ervaren gids en mountainbiker kunt aanvragen die u begeleid in het hele proces en u de mooiste plekjes kunt laten zien.

Heerlijk eten en drinken

Wanneer u in een vakantiehuis in België verblijft, dan denkt u uiteraard een frieten en heerlijk bier. Dit is helemaal waar en daarboven biedt de Salmstreek nog veel meer. Omdat het grenst aan Duitsland is het makkelijk om even over te steken om een heerlijke schnitzel te eten. Op een klein uurtje rijden vindt u ook Bitburg, als die naam een belletje doet rinkelen dan heeft u het al geraden, bekend van het bier Bitburger. Hier kunt u de brouwerij bezoeken of gewoon heerlijk op een terrasje zitten. Een vakantiehuis in Vielsalm betekent ook dat u veel Frans kunt eten. Zo is daar restaurant L’ecurie, gebouwd in een 19e-eeuwse boerderij, waar vandaag de dag heerlijke maaltijden geserveerd worden. Het buitenterras biedt bovendien een uniek uitzicht op het kenmerkende golvende landschap van de streek. Door de combinatie van de kleurrijke Italiaanse en geweldige Franse keuken eet u hier gerechten die u niet meer zult vergeten.

Met een vakantiehuis in België heeft u de meeste flexibiliteit. Omdat Vielsalm zo dicht aan de grens met Duitsland ligt, kunt u alle kanten op en genieten van ongelooflijk veel wandeltochten en heerlijke hapjes!