Vakantiehuis in Gouvy

In een vakantiehuis in Gouvy, in de Belgische Ardennen, zal je helemaal tot rust komen tijdens je volgende vakantie. Deze gemeente in het zuidoosten van België biedt talloze mogelijkheden voor natuurliefhebbers en actievelingen. Je komt er terecht in een magnifieke natuurwereld met grasgroene weides, hoogvlaktes, bossen en rustig kabbelende rivieren. In de vele dorpjes en gehuchten in de buurt snuif je de Ardense sfeer op en geniet je van een Belgisch biertje. Huur een vakantiehuis in Gouvy en ontdek een van de mooiste plekjes bij onze zuiderburen.

Vakantiehuis in Vianden

Maak kennis met het natuurschoon van de Belgische Ardennen

Gouvy is vooral populair vanwege de onweerstaanbare natuurpracht die je er aantreft. De gemeente ligt op het grondgebied van het Natuurpark van de Twee Ourthes, waar de twee takken van de Ourthe (de oostelijke en de westelijke) samenvloeien in een beeldig landschap. In dit natuurpark zijn verschillende wandelcircuits en mountainbikepaden uitgezet. Zo kan je de natuur rondom onze vakantiehuizen in Luxemburg gemakkelijk te voet of met de fiets ontdekken. Een niet te missen hoogtepunt tijdens je tochten is Le Hérou, een indrukwekkende rotswand in Nadrin.

Als je tijdens de koudere maanden een vakantiehuis in Gouvy huurt, dan kan je - mits wat sneeuwval - de lokale langlaufpistes verkennen. Je zal zien dat sneeuw de Belgische Ardennen alleen maar mooier en sprookjesachtiger maakt. Een vakantie in België doorbrengen is dus zowel in de zomer als in de winter een uitstekend idee.

Bezienswaardigheden in en rond Gouvy

Een vakantiehuis in Gouvy is het ideale vertrekpunt om van de cultuur en het authentieke karakter van de Belgische Ardennen te proeven. Gouvy schotelt je enkele interessante architecturale bezienswaardigheden voor. We denken bijvoorbeeld aan de Saint-Aubinkerk in Gouvy-dorp, of de kerk van deelgemeente Beho, met een toren uit 1100. Het barokke meubilair in de laatstgenoemde kerk is van de hand van de beeldhouwer Jean-Georges Scholtus. Rondom je vakantiewoning in Gouvy vind je verder ook traditionele boerderijen die het rustieke en landelijke karakter van Zuid-België benadrukken. 

Wie van muziek houdt, kan elk jaar zijn hart ophalen tijdens het jazzfestival in Ferme Madelonne (Sterpigny). Bierliefhebbers mogen een bezoek aan de brouwerij van Achouffe dan weer op hun vakantieplanning zetten. Met een vakantiehuis in Gouvy als uitvalsbasis kan je bovendien gemakkelijk enkele toeristische stadjes in het Franstalige deel van België bezoeken, zoals Vielsalm en Houffalize. En wat verderop liggen dan nog eens de o zo charmante plekken Durbuy en La Roche-en-Ardenne.

Ideeën voor een vakantie in Gouvy met kinderen

Niet alleen volwassen gaan een aangenaam verblijf tegemoet in een vakantiehuis in België. In en rond Gouvy zijn er ook heel wat mogelijkheden voor leuke uitstapjes met de allerkleinsten. Ferme de La Planche (Montleban) verrast het hele gezin met een heus blotevoetenpad. Tijdens je tocht ontmoet je verschillende dieren en sta je als nooit tevoren in contact met de Belgische natuur. Het domein van het meer van Cherapont biedt jong en oud dan weer de nodige verkoeling tijdens de warme zomerdagen. Je vindt er een zandstrand waar het heerlijk relaxen is. Bij minder weer kan je vanuit je vakantiehuis in Gouvy koers zetten naar de binnenspeeltuin Mared Indoor, waar je trampolines, glijbanen en een klimparcours vindt.

Waarom een vakantiehuis in Gouvy huren?

Een vakantiehuis in Gouvy geeft je de mogelijkheid om de Belgische Ardennen op een unieke manier te leren kennen. Gouvy ademt traditie en authenticiteit, en verleidt je met wondermooie stukjes natuur. Rondom je vakantiewoning liggen schitterende wandel- en mountainbikeroutes voor alle niveaus door de heuvelachtige Zuid-Belgische natuur. Na een avontuur in het groen staat je ontspanning te wachten in je comfortabele vakantiehuis in Gouvy. Onze huiseigenaren hebben gezorgd voor een aangenaam en gezellig decor dat aanvoelt als een echte thuis bij onze zuiderburen. Relax in de winter in de knusse woonkamer en beleef 's zomers in alle privacy sfeervolle avonden op het terras. De volgende dag trek je eropuit voor een leuke uitstap richting een van de vele mooie steden in de Belgische Ardennen. Kies voor een vakantie in België en huur een vakantiehuis in Gouvy.