Vakantiehuis in Durbuy

In de bergachtige Belgische Ardennen, in de provincie Luxemburg, ligt het pittoreske stadje Durbuy, dat ook wel de kleinste stad ter wereld wordt genoemd. De kleine steegjes, de oude stenen huizen, het imposante kasteel… Heel het stadje baadt in een middeleeuwse sfeer. Hoewel Durbuy erg klein is, heeft het toch heel wat te bieden aan haar bezoekers. Maak een ontspannende wandeling doorheen het Topiary park met originele buxusformaties, sla een forel of barbeel aan de haak in de Ourthe of ontspan in je comfortabele vakantiewoning in Durbuy. Ook voor actieve vakantiegangers is Durbuy een absolute droombestemming. Verken de Ourthe met een kajak of een kano, maak een uitdagende toch met de mountainbike of beklim steilste rotsen. Ontdek de onevenaarbare charme van één van de mooiste steden van België vanuit een vakantiehuis in Durbuy.

Vakantiehuis in Durbuy

Populaire vakantiehuizen - Durbuy

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Durbuy

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Durbuy

Loading...

Waar ligt het kleine stadje Durbuy?

Het kleine stadje Durbuy ligt in het hart van de Belgische Ardennen nabij andere Ardense topbestemmingen zoals Rochefort, La roche en Ardenne, Vielsalm en Ciney. Luik, Hoei en de hoofdstad van Wallonië, Namen, liggen op minder dan een uur afstand van jouw vakantiehuis in Durbuy. In Bomal, een klein dorpje op 10 minuten afstand van Durbuy, kan je elke zondag over de grote markt slenteren en lokale producten aankopen.  Het doolhof van Barvauw en het subtropisch zwembad van Bohon bevinden zich op minder dan 5km van het centrum van Durbuy. Wéris is verkozen tot één van de mooiste dorpen van Wallonië en staat bekend om zijn prehistorische menhir. Dit leuke dorpje ligt op minder dan 10km van Durbuy.

Wat te doen in Durbuy?

Het kleinste stadje ter wereld, Durbuy, met zijn smalle steegjes, geplaveide straatjes en authentieke huizen is zonder enige twijfel één van de belangrijkste bezienswaardigheden van België. Wandel door het Topiary park en aanschouw de grappige en creatieve buxusformaties. Vind je weg doorheen het uitdagende doolhof van Barvaux of bezoek de prehistorische menhirs en dolmen in de omgeving. De grotten van Hotton staan ook bekend als de grotten van duizend en één nacht en zijn zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Durbuy. Adrenaline genoeg in Adventure Valley waar je onder andere hoogteparcours, een nettenpark, een escape room en ziplines vindt. Vis op forel en barbeel in de Ourthe,speel een spelletje midgetgolf of neem een verfrissende duik in het subtropisch zwemparadijs van Bohon.  Geniet van een heerlijk streekbiertje op een gezellig terrasje in het oude centrum of in je Belgische vakantiehuis.

Genieten in een vakantiehuis in Durbuy

Durbuy is een kleine stad met een groot aanbod aan mogelijkheden. Geniet van een ontspannende vakantie in een vakantiehuis in Durbuy en maak een wandeling doorheen het oude centrum. Spanning en avontuur vind je in de nabijgelegen Adventure Valley. Breng een bezoek aan de Ardense steden Rochefort en La Roche-en-Ardenne en proef één van lekkere streekbieren op een gezellig terrasje. Wandel over de zondagsmarkt van Bomal, sla een forel of barbeel aan de haak in de Ourthe of maak een uitdagende rit met de mountainbike doorheen het bergachtige landschap. Verdwaal in het bekende doolhof van Barvaux of ontdek de originele buxussen van het Topiary park. Een vakantiehuis in Luxemburg belooft een gevarieerde vakantie voor jong en minder jong. 

Trustpilot