Vakantiehuis in Bouillon

Bouillon is een gemeente en een stad in het zuiden van België, in de provincie Luxembourg. De stad is vrij oud en komt voor het eerst voor in een document uit 988. In de middeleeuwen kwam het onder het hertogdom van Godfried van Bouillon en sindsdien is het daar gebleven. Vanaf de 19e eeuw kwamen er al toeristen, vanwege het kasteel en de aanwezigheid van de rivier, om in af te koelen. De meesten hiervan huurden op dat moment een vakantiehuis in Luxembourg Het was in 1890 dat er voor het eerst een trein aankwam in de stad waardoor de stad uit kon groeien en het economisch steeds beter ging. Sinds 1955 is de oude trein opgeheven en in plaats daarvan is er nu een busdienst naar de stad (er is ook nog een andere trein die door de stad zelf gaat). Sindsdien is een verblijf in een vakantiehuis in Bouillon zeker de moeite waard, omdat een deel van de oude kern bewaard is gebleven, maar de stad biedt ook alle moderne gemakken!

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Bouillon

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Bouillon

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Bouillon

Loading...

De Ardennese natuur

Omdat de gemeente en de stad deels in de Ardennen liggen is het uiteraard prima geschikt voor natuurliefhebbers. Er zijn veel paden om over te fietsen, wandelen of te mountainbiken. Ook organiseert de gemeente vele verschillende voorstellingen en andere activiteiten. Zo is er in de zomer van 1 juli tot 31 august een valkerij show. Zo valt er met een vakantiehuis in Bouillon elke dag iets te beleven. Op de plek waar ooit de eerste trein reedt, kunt u nu wandelen over het spoor. Deze wandeling begint bij de brandweerkazerne en gaat door de tunnel onder het kasteel, door de prachtige natuur. Er valt genoeg te doen in Bouillon en omgeving en elke wandeling is net even iets anders. Er zijn wandelpaden voor beginners of gezinnen met kinderen voor ene leuke korte wandeling. Voor gevorderden zijn er uiteraard ook lange wandelingen over heuvels, waar u wel prachtige landschappen doorkruist. Het zijn de kleine dingen die de gemeente zo leuk maken, er is iedere dag iets nieuws te zien, te beleven en uiteraard te eten.

Eten met een vakantiehuis in Bouillon

Een verblijf in een vakantiehuis in de Ardennen betekent heerlijk wild kunt eten. In Bouillon is dat eigenlijk niet anders. In La Table des Sepulcrines kunt u heerlijk eten, met een groot variatie aan gerechten. De maaltijden zijn opgemaakt naar moderne Franse keuken, maar u kunt er ook lekker Belgisch eten. Als dat u niet helemaal ligt, kunt u ook heerlijk eten bij Route 66: Een burgershack waar u heerlijke burgers kunt nuttigen, uiteraard geserveerd met die heerlijke Vlaamse frieten, een van de hoogtepunten van een verblijf in een vakantiehuis in België. Ook zijn er prima terrasjes om bij te komen na een lange en vermoeiende wandeling. Er valt zoveel te eten in Bouillon dat u niet uitgekeken (en gegeten) raakt. Zo zijn er uiteraard ook pizzeria’s en echte snackbars. Le Roy de la Moule biedt u heerlijke vis- en zeevruchtgerechten. U kunt u mosselen nuttigen onder het genot van heerlijke Belgische bieren. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar het leven hier is bijna Bourgondisch! Een verblijf in een vakantiehuis in Bouillon staat dus garant voor afwisseling op ieder gebied, of dat nou wandelen, natuur of eten is.