Vakantiehuis in Manhay

Waarom huur je geen vakantiehuis in Manhay voor je volgende vakantie? Deze gemeente ligt in de Belgische provincie Luxemburg en is een geweldige vakantiebestemming voor outdoorliefhebbers en gezinnen. Het landschap rondom onze vakantiehuizen in Manhay is weelderig groen en ligt bezaaid met authentieke Ardense dorpjes en gehuchten. Op die manier proef je van een gevarieerde vakantie in Manhay met natuur en cultuur als de hoofdingrediënten.

Vakantiehuis in Vianden

Over Manhay

Manhay ligt in de Belgische Ardennen en telt ongeveer 3500 inwoners. Het grondgebied van de gemeente wordt voor een groot deel ingenomen door bossen. Met een vakantiehuis in Manhay verblijf je in een prachtige natuurlijke omgeving met mogelijkheden te over voor wandelaars en fietsers. In deze streek kan je ook naar hartenlust paardrijden. Bezoek verder de traditionele, rustieke dorpjes die tot Manhay behoren en dompel je volledig onder in de Belgische Ardennen.

Bezienswaardigheden rond je vakantiewoning in Manhay

Wanneer je een vakantiehuis in Manhay huurt, heb je tal van interessante bezienswaardigheden binnen handbereik. Deze tonen je niet alleen de cultuur van de streek, maar ook de plaatselijke geschiedenis. De Ardennen zijn een plek vol oorlogsherinneringen en -overblijfselen. Stap binnen in het Manhay History 44 Museum en herbeleef de slag van Manhay aan de hand van oorlogsvoorwerpen en archiefbeelden. In de buurt vind je ook een indrukwekkende Panther-tank.

Het dorpje Dochamps heeft met de Sint-Pieters-en-Pauluskerk een pareltje in huis. Dochamps wordt echter vaak in één adem genoemd met een andere trekpleister: het Parc Chlorophylle. Dit recreatiepark is de ideale plek voor kinderen om zich helemaal uit te leven, terwijl ze volop in contact staan met de Ardense natuur. 

Ook leuk met kinderen is een ritje op de toeristische trein van de Aisne, of een uitje naar de watervallen van Coo en het pretpark Plopsa Coo. Huur een vakantiehuis in Luxemburg om een fantastische vakantie te beleven met het hele gezin.

Uitstapjes in de Ardense natuur

De Ardennen zijn zowat hét natuurparadijs bij onze zuiderburen. En met een vakantiehuis in Manhay verblijf je er middenin. Ga tijdens je vakantie op ontdekking en geniet elke dag van een leuke fiets- of wandeltocht. De Zuid-Belgische natuur telt talloze hoogtepunten, waarvan er heel wat gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit je vakantiewoning in Manhay. Bezoek bijvoorbeeld Baraque de Fraiture, het tweede hoogste punt van heel België. Vanop deze hotspot voor wintersporten krijg je op een heldere dag geweldige uitzichten voorgeschoteld op de hoogvlakte Plateau des Tailles. Een andere blikvanger in de buurt is de uitzonderlijke rotsformatie Roche-à-Frêne.

Steden in de buurt

Tijdens je vakantie in Manhay maken leuke natuuruitstapjes gemakkelijk plaats voor excursies naar enkele aantrekkelijke steden in Franstalig België. Manhay is uitstekend gelegen voor een daguitstap naar idyllische plekken als Durbuy en La Roche-en-Ardenne. Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, staat alom bekend als een van de allermooiste plekken die je kan bezoeken vanuit een vakantiehuis in België. Verken het fraaie historische centrum en gun jezelf op een terrasje een Belgisch biertje. In La Roche-en-Ardenne mag je het middeleeuwse kasteel boven de Ourthe niet overslaan. Verder zijn ook Houffalize en Vielsalm de moeite waard.

Een vakantiehuis in Manhay huren

Boek een vakantiehuis in Manhay als je de Belgische Ardennen wil leren kennen. Manhay - en bij uitbreiding de provincie Luxemburg - heeft vakantiegangers heel wat te bieden. Tijdens je vakantie in Manhay zal je elke dag volop kunnen wandelen of mountainbiken op mooi uitgestippelde routes. Voor een tussenstop met streekspecialiteiten en Belgisch bier moet je in de gezellige stadjes en dorpjes zijn in de buurt van je vakantiehuis in Manhay. Zet 's avonds je rugzak vol herinneringen van die dag af in je vakantiewoning en onthaast in alle rust en privacy. Dankzij de hoogwaardige voorzieningen van onze accommodaties is comfort de rode draad doorheen je hele verblijf. De schilderachtige rurale setting, de vriendelijke locals en de vele bezienswaardigheden in de omgeving maken het vakantieplaatje compleet. Wacht niet langer en huur een vakantiehuis in Manhay.