Vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne

Veelzijdige activiteiten met een vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne

Een vakantiehuis in Luxembourg, het Belgische deel, is een goede keuze voor natuurliefhebbers. Gelegen, zoals de naam doet vermoeden, in de Ardennen, La Roche-en-Ardenne biedt bijzonder veel buitensport. Mountainbiken, kanovaren en uiteraard gewoon lekker wandelen door de bossen.  Zo kunt u bij Barrage de Nisramont mooie wandelingen rond het stuwmeer maken. Hier gaat u dan met de auto heen, parkeert de auto op de grote parkeerplaats en kunt u vrij wandelen. In de middag kunt u genieten van heerlijke zon en in de avond is de dam van het stuwmeer mooi verlicht, zodat u zeker aan uw trekken toekomt. In de zomer kunt u er zelfs watersport beoefenen. Daarna kunt u in het kleine café aanschuiven voor een hapje en een drankje om daarna terug te keren naar uw vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne.

De Geschiedenis van de Ardennen

Ook is hier veel geschiedenis zoals een museum van de slag in de Ardennen.  Hier vindt u verhalen, verspreidt over plus minus 1500 vierkante meter, over deze slag. Met duizenden originele voorwerpen en een indrukwekkende verzameling voelen geschiedenisliefhebbers zich hier helemaal thuis. La Roche-en-Ardenne heeft ook een toeristisch treintje. Hiermee gaat u in drie kwartier rond de stad, langs alle belangrijke monumenten en door het wildpark. De machinist verteld u over de stad en haar monumenten. De drie kwartier vliegen om, maar dan bent u wel veel informatie rijker. De Grotten van Hotton zijn een paar van de gaafste grotten om te bezoeken wanneer u een vakantiehuis in de Ardennen hebt. De grotten zijn in 1958 ontdekt en tegenwoordig worden hier rondleidingen gegeven van ongeveer drie kwartier. Trek wel uw wandelschoenen aan want de ondergrond is vochtig en glad!

Eten in de Ardennen

De Ardennen staan natuurlijk ook bekend om hun heerlijke eten. Met verschillende beroemde bieren zoals Orval of Chimay en minder bekende bieren zoals La Chouffe (maar die maakt zelf ook een opmars) is hier altijd iets te vinden waar u blij van wordt. Als u van bier en kaas houdt zit u met de Chimay Experience zeker op uw plek. Met deze ervaring leert u over de brouwwijzen van de Chimay bieren en kazen. Met een virtueel gouden boek komt u ook meer te weten over Chimay zelf! Dat zal u niet in de koude kleren gaan zitten want er is ook een interactieve wandeling waarbij u langs verschillende monumenten zal lopen. Met een vakantiehuis in België kunt u ook genieten van Ardenner ham. Een specialiteit van de regio is bijvoorbeeld deze ham met meloen dat u regelmatig op de kaart tegen zal komen. Voor de chocoladeliefhebber valt er ook genoeg te beleven: Op amper een uur rijden is er een schitterende chocolade winkel waar de lekkerste chocolade verkocht wordt. Ook vindt u hier macarons en gebak. Mocht dat niet genoeg zijn dan heeft Verviers ook nog een chocolademuseum. Hier leert u over de eerste kennismaking van de mens met cacaobonen. Aan het einde van zo’n rondleiding kunt u in het atelier zien hoe vakmensen bijvoorbeeld pralines en bonbons maken.

Een vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne biedt eigenlijk voor ieder wat wils. Sporten, musea, heerlijk eten en fantastische wandelingen kunnen elke dag!

Vakantiehuis in Vianden