Vakantiehuis in Bertogne

Een vakantiehuis in Bertogne neemt je mee naar hét natuurparadijs van België: de Ardennen. In deze contreien wacht je een vakantie vol natuurpracht, uitstappen naar pittoreske dorpen en avontuurlijke wandel- en fietstochten. Vanuit Bertogne bezoek je bovendien gemakkelijk enkele van de mooiste stadjes in Zuid-België. Huur een vakantiehuis in Bertogne en haal alles uit je vakantie bij onze zuiderburen.

Vakantiehuis in Vianden

Over Bertogne

Bertogne ligt in de Belgische provincie Luxemburg en telt meer dan drie en een half duizend inwoners. De noordelijke grens wordt opgemaakt door de rivier de Ourthe, die zich met veel bochten een weg door de Ardense landschappen baant. Kajakken of kanoën op deze rivier is een niet te missen activiteit tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Bertogne. De gemeente Bertogne omvat trouwens niet alleen het gelijknamige dorp, maar ook de deelgemeenten Flamierge en Longchamps, en talloze andere pittoreske dorpen en gehuchten. Er is dus absoluut geen gebrek aan authentieke plekjes om te ontdekken rondom je vakantiewoning in Bertogne.

Steden in de buurt van je vakantiewoning in Bertogne

Naast de vele idyllische plaatsjes op het grondgebied van Bertogne hebben de Belgische Ardennen nog heel wat andere interessante en mooie plekken in petto. Vanuit je vakantiehuis in Bertogne bezoek je bijvoorbeeld heel gemakkelijk de stad Bastenaken, onder meer bekend vanwege de Ardense wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Je kan er ook goed winkelen en het Belgische oorlogsverleden leren kennen in het Bastogne War Museum. 

Als je richting het noorden gaat vanuit je vakantiewoning in Bertogne, kom je op je weg een andere Ardense parel tegen: La Roche-en-Ardenne. Dit stadje is prachtig gelegen in een bosrijk decor aan de Ourthe en pronkt met een hoger gelegen kasteel. Verder is ook Houffalize een uitstekende plek om van de Ardense sfeer te proeven én om te mountainbiken. Dit stadje wordt niet voor niets de Belgische mountainbikehoofdstad genoemd. Je ontdekt het allemaal vanuit jouw comfortabele vakantiehuis in België.

Ga op avontuur in de Ardense natuur

Als het op natuur aankomt, ben je met een vakantiehuis in Bertogne in een van de meest schilderachtige uithoeken van België terechtgekomen. Bertogne ligt in het Natuurpark van de Twee Ourthes, een groene oase van rust waar natuurliefhebbers zich helemaal thuis zullen voelen. Ontdek de wondermooie valleien van dit natuurpark, duik de rustige Ardense bossen in en kom tot rust langs de verschillende takken van de Ourthe. Er zijn ook heel wat routes en educatieve tochten uitgezet voor wandelaars.

Een van de hoogtepunten van het Natuurpark van de Twee Ourthes is zonder twijfel Le Hérou. Dat is een bijzondere rotswand aan een beboste lus van de Ourthe. Op deze plek heeft de Belgische natuur het voor het zeggen en domineren rotswanden, bossen en weelderige planten. De uitzichten op de natuur rond onze vakantiehuizen in Luxemburg zijn hier adembenemend. Op zo'n twintig minuten rijden van Bertogne vind je dan weer het stuwmeer van Nisramont. Op deze plek kan je naar hartenlust vissen, zwemmen en kajakken, of de omliggende bossen induiken.

Huur een vakantiehuis in Bertogne

Ga bij ons op zoek naar jouw favoriete vakantiehuis in Bertogne en verblijf in het hart van de Belgische Ardennen. Onze accommodaties liggen midden in de natuur, waardoor je helemaal tot rust zal kunnen komen tijdens je vakantie in België. Vlakbij liggen talloze mogelijkheden voor heerlijke wandel- of mountainbiketochten, die je afsluit met een biertje uit de streek. Dankzij de vele uitstekende voorzieningen van onze vakantiehuizen in Bertogne ervaar je ook tijdens je vakantie een hoge mate van comfort. Je kan gebruik maken van de goed uitgeruste keuken van je vakantiewoning en daarna smullen in de gezellige woonkamer of op het buitenterras. Of schuif aan in een van de vele goede restaurants in de omgeving. Wat jij wil! Met onze hulp ga je een bijzonder verblijf in België tegemoet vol leuke vakantiemomenten. Bekijk ons aanbod en huur jouw favoriete vakantiehuis in Bertogne.