Vakantiehuis in Lügde

Breng een ontspannende vakantie door in een vakantiehuis in Lügde. Historische architectuur en een aromatisch klimaat creëren de mix die deze plek zo uniek maakt. Ontdek unieke plekken in Lügde die je vakantie in Noordrijn-Westfalen zo bijzonder maken. De natuur, historische architectuur en een aromatisch klimaat creëren de mix die deze plek zo uniek maakt. Hierdoor breng jij sowieso een ontspannende vakantie door in Lügde.

Lügde

Activiteiten in de omgeving van je vakantiewoning in Lügde

De stad Lügde ligt direct in het natuurpark Teutoburgerwoud. Je kunt het prachtige landschap rondom en in Lügde dus al voorstellen; hier vind je groene beplante bergen en glinsterende meren vinden. Uiteraard worden er regelmatig gevarieerde wandel- en fietspaden betreden.

Looproute Lügde

Een zeer populair wandelpad onder de toeristen is de looproute Lügde. Culturele hoogtepunten wachten op je onderweg, zoals de romaanse Kilianskirche en het Bodden-monument van de Herlingsburg, gecombineerd met betoverende uitzichten op het Lippe-bergland en natuurlijke paden door bossen en weilanden.

Waterpret met de Schiedersee

Vooral leuk en nog steeds heel dicht bij je appartement in Lügde is de Schiedersee. Het meer is 1,3 kilometer lang en 350 meter breed en is een echte toeristische trekpleister voor alle waterliefhebbers. Hier vind je spannende attracties zoals een buitenzwembad, een boottocht en bootverhuur.

Bezienswaardigheden

Direct aan het meer Schiedersee is er het barokke kasteel met een symmetrisch aangelegde kasteeltuin. Een absoluut hoogtepunt is dit gebouw op feestdagen en weekenddagen, want dan is het kasteel tot na middernacht verlicht van het vallen van de avond in prachtige kleuren. 

Als je nog geen historische en adembenemende gebouwen gezien hebt, kun je het beroemde kuuroord Bad Pyrmont bezoeken voor barokke tuinen en kastelen. De stad ligt op slechts een steenworp afstand van je vakantiehuis in Lügde.

Niet te vergeten is het eigen historische stadscentrum van Lügde, dat dateert uit de 13e eeuw. De prachtige vakwerkhuizen zijn hier te bewonderen vlak bij je vakantiehuisje en is zeker de moeite waard voor een ochtendwandeling!