Vakantiehuis in Monschau

Een vakantiehuis in Monschau is echt een aanrader voor iedereen die zowel van de geschiedenis als van het heden houdt. Het schitterende Monschau is een historische stad gelegen in Noordrijn-Westfalen. Een lange geschiedenis en vele eeuwen later ontpopt het zich tot een toeristisch centrum geroemd vanwege haar omliggend groen. Voor wandelaars en geschiedenisliefhebbers is dit een van de leukere plekken om te overwegen wanneer u een vakantiehuis in Duitsland wil boeken. U kunt verschillende musea bezoeken wanneer u in Monschau bent. Het Rode huis bijvoorbeeld: een oud woonhuis, omgetoverd tot een museum waar de geschiedenis van Monschau bewaard wordt. De geschiedenis is er namelijk in overvloed. Monschau was vroeger een textielcentrum waar kleden gemaakt werden voor het hof van de Sultan in Istanboel en het Franse koningshuis. Een erg belangrijke inkomstenbron voor de stad en ook een die bewonderingswaardig is. Een ander leuk museum is het fotografie- en filmmuseum. De fotograaf Wolfgang Geisel zal u vertellen over de ontwikkeling van de fotografie in dit museum. Van de eerste foto’s tot het heden, hier leert u veel over deze kunst. Een laatste leuke activiteit is de Mosterdmolen. Hier wordt mosterd gemaakt naar klassiek recept. Dit is echt iets dat u alleen kunt bezoeken als u een vakantiehuis in Monschau boekt.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Monschau

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Monschau

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Monschau

Loading...

Ontdek de Duitse natuur

Voor de natuurliefhebbers zijn er heel wat routes om te bewandelen in de Eifel. In de Eifel kunt u prachtig wandelen en heeft u de keuze uit vele routes die u door het indrukwekkende gebied voeren. Vlakbij vindt u het Nationaal Park Eifel, het enige nationale park van Noordrijn-Westfalen. Dit park staat bekend om haar beukenwoud, dat ooit de hele Eifel bedekte. Zo heeft u een inkijk in hoe het landschap er vroeger uitzag. Vanuit uw vakantiehuis in Monschau kunt u zo de natuur in stappen en op pad gaan door deze prachtige wouden. De natuur die u kunt ontdekken met een vakantiehuis in Noordrijn-Westfalen is uniek in Duitsland. De leukste plekken vindt door simpelweg te lopen, waarna u uiteraard in het bos kunt picknicken. Na zo’n dag kunt u ook de vele restaurants in de omgeving bezoeken om lekker bij te komen. De Duitse keuken is een van de lekkerste keukens na een lange wandeling, dus dat wordt dan ook zeker aangeraden.

Midden in de Middeleeuwen met een vakantiehuis in Monschau

Er staan hier veel vakwerkhuizen met de typerende gevels zijn hier terug te vinden. Dat komt omdat de oude stadskern in 300 jaar weinig veranderd is. Hier ziet u hoe het er vroeger ook uitzag. De beroemde 13e eeuwse burcht van Monschau kunt u bezoeken. Er wordt er jaarlijks een opera uitgevoerd op de originele binnenhof genaamd "Monschau Klassik" waardoor de burcht nog elk jaar levendig is. En als al die bouwkunst u nog niet genoeg is, zijn er in de omgeving van Monschau tal van prachtige authentieke boerderijen die u kunt bezichtigen. Kortom een vakantiehuis in Monschau biedt u heel veel mogelijkheden of u nu graag door de natuur wandelt, de geschiedenis leert kennen of de Duitse keuken wilt verkennen.