Vakantiehuis in Plettenberg in het mooie Sauerland

Plettenberg ligt in het Märkischen Sauerland en is daarom een ​​prima uitvalsbasis voor excursies in Sauerland. Plettenberg trekt al vele jaren vele toeristen door idyllische natuur, culturele bezienswaardigheden en een breed scala aan recreatieve activiteiten.

Vakantiehuis in Vianden

Idyllische natuur in het midden van Duitsland

Plettenberg wordt omgeven door uitgestrekte bossen. Jouw vakantiehuis bevindt zich dus altijd midden in de natuur. Geniet van buitensporten of een lange winterwandeling.  Plettenberg is de meest beboste stad in de Märkischer Kreis, met een netwerk van wandelpaden van 470 kilometer lang. Bergen, bossen en water aan de ene kant en een diverse industrie aan de andere kant, die in het landschap past, maken het karakter van de stad. Aan de rand van Plettenberg-Ohle ligt "Schloss Brüninghausen", op het terrein waarvan elk jaar in de lente een zee van Märzenbechern een adembenemend natuurspektakel biedt.

Wat te doen bij je vakantiehuis in Plettenberg?

Een vakantieappartement in Sauerland is omgeven door tal van hoogtepunten en bezienswaardigheden. Bij regenachtig weer (maar ook bij felle zon) is een bezoek aan de "Atta-grot" in Attendorn de moeite waard. Attendorn ligt niet ver van je vakantiehuis in Plettenberg en telt de mooiste en grootste stalactietengrot van Duitsland. Ook een goede bestemming voor een dagje uit is het kasteel Altena. Duik in een van de mooiste bergkastelen van Duitsland in vervlogen tijden.

Er zijn veel goede redenen om te winkelen op de wekelijkse markt. Sommigen waarderen hem als de oneindige bron van het laatste nieuws, en hier kun je snel in gesprek raken. De anderen houden gewoon van goede producten uit de regio, duurzaam geproduceerd en vaak rechtstreeks door de producent aangeboden!