Vakantiehuis in Napels

Napels

Vakantiehuis in Napels

Napels is de op twee na grootste stad van Italië met 1 miljoen inwoners. De hoofdstad van Campania is een belangrijk economisch en cultureel centrum en trekt miljoenen toeristen jaar na jaar aan. Een van de belangrijkste plaatsen in het grootstedelijk gebied bij Napels zijn Ercolano en Pompei. Vanuit je vakantiehuis in Napels heb je in een prachtig uitzicht over de stad, de zee en de eilanden van de Napolitaanse Archipel. Napels is een land van adembenemende uitzichten, tussen natuurlijke landschappen en historische gebouwen.

Bella Napoli

Napoli werd opgericht 500 voor Christus. als een Griekse stad Neapolis - New Town - gesticht in de buurt van Parthenope. Lees meer over de bewogen geschiedenis vanuit je appartement in Italië. Napels was lange tijd onafhankelijk van Rome, zodat de Grieken hun invloed eeuwenlang behouden. Sommige gebouwen en archeologische overblijfselen herinneren nog steeds aan de glorieuze dagen van de Griekse en Romeinse steden: de Griekse stadsmuren, de overblijfselen van de Akropolis en het Romeinse theater, oude kuuroorden en zuilen. Maak een rondleiding door de oude stad vanaf je vakantiehuis in Italië, dat in 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO stond werd verklaard. Hun loop van de weg is nog steeds bijna identiek aan die van de oude stad, met parallelle hoofdwegen zoals de Via Anticaglia en de Via dei Tribunali doorkruisen de stad sinds de oprichting. 

Bezienswaardigheden

Piazza del Municipio wordt historisch beschouwd als de toegangspoort tot Napels. Hoewel de dynamiek van de ingang is veranderd, heeft het plein, gedomineerd door het Palazzo di San Giacomo, een tijdloze charme. Ten zuiden van het plein ligt Castel Nuovo, het belangrijkste civiele gebouw van Angevin in de stad. Galleria Umberto I is een van de meest elegante stedelijke galerijen in Italië. Vanaf Piazza Trento e Trieste kun je gemakkelijk het Koninklijk Paleis bereiken.

De dichtbevolkte, bruisende stad met zijn prachtige huizen, kerken en pleinen bevat ook de kastelen van Castel Nuovo, Castel Sant'Elmo en Castel dell'Ovo. Castel Nuovo, gebouwd in de 13e eeuw, ligt vlak bij de haven aan het Stadhuisplein. Het Museo Civico in de westelijke vleugel vertelt het verhaal van de stad. Vanuit je vakantieappartement in Campanië ga je naar Castel Sant'Elmo op de Vomero-heuvel en volg je de cirkelvormige route over het fort met een adembenemend uitzicht. deCastel dell'Ovo , het 9e-eeuwse havenkasteel, ligt op een klein eiland en is heel romantisch. Veerboten en cruiseschepen komen aan in de haven van Napels, waar zich enorme scheepswerffaciliteiten bevinden, evenals handels- en containerterminals.

De stad Napels en zijn omgeving

Napels is een polariserende stad: aan de ene kant heeft de stad talloze dochters en zonen voortgebracht die tot de wereldcultuur behoren, aan de andere kant moet men aannemen dat enkele duizenden Napolitanen tot de maffiaorganisatie Camorra behoren. Napels is een sportstad en voetbalclub SSC Napoli speelde ook Maradona, die nog steeds wordt vereerd als een god. Zorg ervoor dat je een pizza eet in je vakantieappartement in Italië: het moet in Napels zijn uitgevonden. Zeevruchten , snoep en espresso behoren tot een eetcultuur die Napels tot ver over de grenzen beroemd heeft gemaakt. Verken de stad Napels en zijn omgeving met je eigen vakantiewoning.

Vakantiehuis in Napels huren

Een NOVASOL vakantiehuis in Napels is het perfecte startpunt om deze prachtige stad te ontdekken! Onze vakantiehuizen in Napels liggen dicht bij de belangrijkste centra in de omgeving en stelt je in staat al je favoriete bestemmingen te bezoeken! Uitgerust met alle comfort en speciaal ontworpen voor je ontspanning, zullen onze vakantiehuizen in Campanië je de vakantie geven waar je altijd van hebt gedroomd!