Vakantiehuis in Simpelveld

Simpelveld is een kleine gemeente helemaal in het zuiden van Limburg. Dat betekent uiteraard bossen, heuvels en heerlijk eten. Maar het heeft ook het geluk te grenzen aan Duitsland en ligt op een kleine 30 minuten rijden van Maastricht. Mocht u tussen de wandelingen door willen winkelen dan kan dat dus gewoon. Maastricht is een van de grotere steden in Nederland. Maar vergeet ook Aken niet, een middelgrote Duitse stad waar ook genoeg te doen is en waar u heerlijk Duits kunt eten. Ook biedt Aken een scala aan prachtige architectuur zoals De Dom die al in 804 gebouwd is en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het Krantenmuseum bevindt zich ook in Aken: 200.000 internationale kranten van de afgelopen vijf eeuwen zijn daar verzameld. Simpelveld zelf huist ook “de schat van Simpelveld”. Dit museum is gebouwd in een klooster waar nu veel kunst te vinden is. Ook geeft het een kijkje in het leven van de nonnen, hoe zij tussen de 19e eeuw en de 21ste eeuw daar leefden, voor het klooster een museum werd. De schatkamer is echt het hoogtepunt van “de schat van Simpelveld” en biedt plek aan schitterende gouden kelken die zijn ingezet met Diamanten. Met een vakantiehuis in Limburg kunt u dus gaan en staan waar u wilt en u vindt altijd iets waar u blij van wordt. De afwisseling die mogelijk is met een vakantiehuis in Simpelveld zelf is echt een aanrader.

vakantiehuis Simpelveld

Populaire vakantiehuizen - Simpelveld

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Simpelveld

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Simpelveld

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Simpelveld

Loading...

Binnen of buiten, het is altijd genieten

Simpelveld ligt op een steenworp afstand van Gaia zoo, een van de leukste dierentuinen van Nederland. Kinderen kunnen hier spelen in de DinoDome: Europa’s grootste dino speelpark. Hier leren ze over de dinosaurussen door middel van een onbewoond eiland. Het hele speelpark is ontzettend leuk. Uiteraard zijn er veel dieren te bewonderen. Leeuwen, zebra’s, gorilla’s, ze zijn er allemaal. Ook is het mogelijk een rondleiding te volgen waar een deskundige gids u over de dieren verteld en de mooiste plekjes van de dierentuin laat zien. Daarnaast is het gewoon heerlijk om hier rond te wandelen met het zomerse weer. Als sneeuw meer uw ding is, dan zit u met een vakantiehuis in Simpelveld ook goed: Snowworld ligt namelijk vlakbij. In het grootste indoor sport complex zit u als wintersportliefhebber uiteraard goed. U kunt hier alle Snowworld faciliteiten verwachten die u gewend bent.

De geschiedenis ontdekken met een vakantiehuis in Simpelveld

Voor wandelaars is Simpelveld uitermate geschikt. Door de vele heuvels is de gemiddelde wandeling wel wat zwaarder dan met een vakantiehuis in Lelystad, maar niet minder mooi. U kunt helemaal rond Simpelveld wandelen waarbij u een oud klooster tegenkomt en door verschillende boslandschappen zult wandelen. Vanwege het Romeins verleden van de regio is het goed mogelijk om langs oude Romeinse gebouwen te wandelen. Zo is er een dorpscafé dat aan die tijd doet denken.

Met een vakantiehuis in Nederland kunt u ook hier vele van uw vakantiedromen uit laten komen. De afwisseling dat u hier vindt, is ongekend en op de vele terrasjes bent u van harte welkom om heerlijke maaltijden te nuttigen.