Vakantiehuizen in Venlo

Venlo heeft de titel ´Beste binnenstad 2013-2015´gekregen. Het winkelaanbod is groot en na een dag shoppen kun je kiezen uit één van de vele terrassen of andere horecagelegenheden. Voor cultuur zit je in Venlo ook goed. Er zijn verschillende musea, een theater en kleine culturele centra. Wil je de fijne feitjes en leuke anekdotes over de stad weten, laat je dan rondleiden door een stadsgids. In het Venlo Greenpark (voormalige Floriade park) maak je mooie wandelingen. Vanuit een vakantiewoning in Venlo valt er genoeg te beleven!

Vakantiehuis Venlo

Geschiedenis van Venlo

De ligging aan de rivier de Maas maakte door de eeuwen heen dat Venlo vele malen belegerd werd. Het laatst in de Tweede Wereldoorlog waar de Geallieerden de stad meerdere malen bombardeerden vanwege de belangrijke bruggen. Hierbij is een groot deel van het historische centrum verwoest. Maar de meeste gebouwen overleefden, en de stad is zorgvuldig gerestaureerd.

Venlo is een zeer oude stad, waar je het verleden bijna kunt aanraken. Venlo kan namelijk tot 1341 teruggedateerd worden, toen de stad stadsrechten kreeg. De stad was een deel van het machtige Hanze-verbond, en beleefde grote bloei in de late Middeleeuwen. Nu vertoont de stad zich als een fraai voorbeeld van Nederlandse stadsarchitectuur uit de 13de tot de 16de eeuw. Herontdek de geschiedenis van Venlo vanuit een Limburgs vakantiewoning.

Bezienswaardigheden in het gezellige Venlo

Vanuit je vakantiewoning in Venlo is er genoeg te beleven. Er is veel te doen in de binnenstad. De stad heeft een aantal musea, bioscopen, winkels en horecagelegenheden. Doe een stadswandeling en ontdek de geschiedenis van Venlo. Alles ligt binnen handbereik. Sluit de dag af  met een geweldig diner in een van de talloze restaurantjes aan de haven en rust daarna weer uit in je vakantiehuis in Venlo.

In de winter is heel de stad helemaal in de kerstsfeer: fraaie decoraties en sfeerverlichting. Bezoek dan ook meteen de bekende ijsbaan! Geniet in de winter meteen ook van een wandeling langs de Maas.

Huur een vakantiehuis in Venlo

Met een vakantiewoning in Venlo of omgeving leer je de stad aan de Maas goed kennen. Je kunt niet om de rivier heen wanneer je in één van onze vakantiehuizen in Limburg verblijft. Bij mooi weer is het hier heerlijk toeven aan de strandjes die langs de rivier zijn gemaakt. De echte waterliefhebbers kiezen voor een vakantiehuis aan het water in Limburg.  

Geniet in Nederland met de vakantiehuizen van NOVASOL. Wij zien het als onze opgave er voor te zorgen dat je de vakantiewoning krijgt die je wenst. Wij hebben ons gespecialiseerd in het verhuur van vakantiewoningen in Nederland, en in Venlo hebben wij een aantal fraaie huizen gevonden. NOVASOL Vakantiehuizen verhuurt accommodaties van hoge kwaliteit. Alle woningen worden nagekeken zodat ze voldoen aan onze kwaliteitseisen.Bekijk welk vakantiehuis in Nederland het beste bij je past en laat de vakantie maar beginnen!

Neem je huisdier mee naar je vakantiewoning

Neemt je je huisdier ook graag mee op vakantie, let dan op het symbool ´Huisdieren welkom´. Ook je viervoeter zal de tijd van zijn leven hebben net als jij. Wacht dus niet langer en boek nu het perfecte vakantiehuis en laat de voorpret beginnen.