Vakantiehuizen in Valkenburg aan de Geul

Tussen de mosgroene heuvels en recht in het natuurgebied Heuvelland ligt het rijke stadje Valkenburg aan de Geul. Deze heeft ook als bijnaam 'het mergelstadje'. Ontdek vanuit een vakantiehuis in Valkenburg aan de Geul de omliggende natuur. Deze is al meer dan 125 jaar een echte trekpleister voor de toeristen! Maastricht, Aken en Luik liggen om deze stad heen, wat jouw vakantie in Limburg helemaal perfect maakt.

Vakantiehuis in Vianden

Wat maakt Valkenburg aan de Geul een populaire bestemming?

Valkenburg aan de Geul is nog steeds een populaire vakantiebestemming bij de toeristen. Er is veel te doen en er zijn veel horecagelegenheden. De bevolking is vriendelijk en er zijn veel eet-, uitgaans- en culturele mogelijkheden. De stad zelf is sfeervol en gezellig, vooral in de kerstperiode. Verwacht dan niet alleen een kerstmarkt maar een hele kerststad. Alle straatjes en restaurants zijn dan ingericht voor de Kerst. Vanuit een vakantiewoning in Valkenburg aan de Geul is er genoeg te zien en te ervaren. Je krijgt dit namelijk nooit allemaal in 1 dag te zien...

Een dagje uit in Valkenburg aan de Geul

Het is een aanrader om vroeg op te staan: er is veel te veel te doen! Valkenburg aan de Geul heeft namelijk een aantal top attracties die je zeker moet meemaken: grotten, wandelen en fietsen en de historische monumenten

Beleef de Limburgse grotten

  • Neem een rondleiding met een treintje met een gids, de zogenaamde Cave experience.

  • Bekijk in de Fluweelgrot de indrukwekkende wandschilderingen en bekijk hier de sculpturen, de zachte mergelwand en de romantische Franse Kapel uit de 18e eeuw.

  • Voor de kleintjes kun je altijd met het gezin Mergelrijk bezoeken. Hier leer je meer over de historie van de Limburgse grotten en gebruik van mergel.

  • Ga Romeins katakomben: neem een kaars mee en loop in het ondergrondse gangenstelsel. Bekijk hoe de architect Pierre Cuypers de begraafplaats heeft gereconstrueerd 

  • Bezoek de steenkolenmijn: dit levensgrote model geeft je een goed beeld van de steenkolenmijnen van vroeger.

Ontdek het vestingverleden van Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul is een vestingsstad. Je herkent de stad al snel aan de oude kasteelruïne. in de loop der tijd zijn er veel kastelen gebouwd en ontstonden er mergelgrotten. Vanuit je vakantiehuis in Valkenburg aan de Geul verken je de vestingsmuren en de stadsgracht gemakkelijk. Limburg heeft de grootste kastelendichtheid in Nederland. Er staan tal van monumenten in de stad: ongeveer 200. Er zijn ook voldoende musea  voor de kunstliefhebbers. Eigenlijk is de stad een openluchttheater. Met een kunstwandeling gaat jouw hartje meteen sneller kloppen!

Jouw vakantiehuis in Valkenburg aan de Geul

Vanuit je vakantiewoning in Limburg verken je al snel het centrum van de stad. Onze Nederlandse vakantiehuizen zijn gecontroleerd en voldoen aan de kwaliteitseisen die je van een vakantiehuis kunt verwachten. Geniet optimaal van je vakantie in Nederland en ontdek het mooie Limburg, met name Valkenburg aan de Geul: het mergelstadje van Limburg!