Vakantiehuis in Weert

vakantiehuis Weert

Vakantiehuis in Weert

Weert is een kleine gemeente in het midden van Limburg aan de Belgische grens. Weert is gebouwd op een droog “eiland” in het midden van een onbewoonbare wildernis. Maar zelfs voordat de gemeente Weert ontstond werd deze streek al bewoond wat blijkt uit vondsten uit de late bronstijd. Met een lange geschiedenis biedt Weert heel veel, van natuur tot cultuur. Lange tijd was Weert een lakenstad, waardoor de economie echt tot bloei kwam waardoor bijvoorbeeld de Sint-Martinuskerk gebouwd kon worden. Vanaf de 19e eeuw werd Weert een echte industriestad, wat voor en groot deel nog steeds waar is. Een vakantiehuis in Weert biedt u heel veel mogelijkheden. Zo is de stad omgeven door prachtige natuurgebieden waar u heerlijke doorheen kunt wandelen en van de mooie natuur kunt genieten. Ook is het heel goed mogelijk een uitstapje te maken naar België, sterker nog, dat kan gewoon te voet. Duitsland is prima te bereiken met een vakantiehuis in Limburg. Weert wordt ook wel de Van Horne Stad genoemd omdat het culturele erfgoed van Weert duidelijk maakt hoeveel invloed de familie Van Horne had op de ontwikkeling van Weert. De lakenstad werd namelijk een lakenstad door de invloed van de familie van Horne.

De lokale natuur ontdekken met een vakantiehuis in Weert

Natuur is een groot onderdeel van Weert. Er verschillende routes die u kunt nemen, met verschillende onderwerpen die aan bod komen. Zo kunt u de Archeologische belevingsroute Weert fietsen. Hier neemt u een kijkje in de geschiedenis van Weert met verschillende archeologische vondsten. De virtueel archeoloog vertelt u alle geheimen die zij onder de grond gevonden hebben. Ook leert u over het verhaal van de Van Horne familie en de vestingstad Weert. Zo’n route is uitermate geschikt voor alle geschiedenisliefhebbers. Een vakantiehuis in Nederland is natuurlijk uitermate geschikt voor de motor rijders. Zo ook Weert. Hier neemt u een 64km lange route die door één van de groenste regio’s van de wereld gaat. De route is een combinatie van de stad Weert en het prachtige groen van de omgeving. Met haar verschillende en afwisselende landschappen verveelt u zich geen moment. De route komt langs verschillen gebieden zoals het IJzeren Man gebied, de Weerter-en Budelerbergen en de Boshoverheide. Daarna rijdt u over verschillende kanalen en kunt u bij diverse plekken stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg om bij te komen met heerlijke maaltijden en gezellige restaurants.

Bourgondisch eten

Eten met een vakantiehuis in Weert is geen enkel probleem. Althans, goed eten is helemaal geen probleem. Zo is zijn er verschillende cafés en restaurants op de Markt. Hier vindt u bijvoorbeeld Grand Café Weerter Bazaar, waar u plek kunt nemen op een zonovergoten terras. Zij bieden u heerlijke cocktails, biertjes, vlaaien en koffie. Ook kunt u hier hele maaltijden nuttigen met de hele familie want zij zorgen ook voor de kinderen. Ook vindt u in Weert een authentieke ijssalon. Sinds 1941 serveren zij heerlijk ijs, dat bekroond is met de Gouden IJsspatel van Nederland in 2019. Op het gebied van eten en natuur zit u dus altijd goed met een vakantiehuis in Weert.