Vakantiehuis in Heeze-Leende

Heeze-Leende is een gemeente in het zuiden van de provincie Noord-Brabant. De regio werd al bewoond voor onze jaartelling begon. Er zijn tal van archeologische vondsten gedaan in het gebied waar later Leende is ontstaan. Die gaan zelfs zo ver terug dat er in het algemeen wordt aangenomen dat hier al mensen leefden in de prehistorische tijd. Uiteraard zijn er ook Romeinse resten gevonden. De eerste vermelding van Leende, en dus de regio, komt uit 1253. Tijdens de tachtigjarige oorlog werd de regio zwaar beschadigd, waarna er aan het einde ook nog eens een pestepidemie kijken. In tegenstelling tot nu, was een vakantiehuis in Heeze-Leende toen niet echt een succes. Maar er valt nu ook veel te beleven en te zien, zeker voor de geschiedenisliefhebbers. Uiteraard is er ook genoeg natuur om van te genieten. Verschillende landschappen die u kunt bezichtigen te voet of met de fiets. Zo biedt een verblijf in een vakantiehuis in Heeze-Leende veel variatie en valt er elke dag iets leuks te doen!

vakantiehuis Heeze-Leende

Populaire vakantiehuizen - Heeze-Leende

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Heeze-Leende

Loading...

Vakantiehuizen met internet - Heeze-Leende

Loading...

Vakantiehuizen met haard - Heeze-Leende

Loading...

Tot rust komen in de natuur

Natuur is een vast onderdeel van elke verblijf in een vakantiehuis in Noord-Brabant. Zeker, omdat Nederland en haar provincies zoveel unieke natuur bieden. Neem bijvoorbeeld de Strabrechtse Heide en de boswachterij Leende. Twee enorme natuurgebieden om eindeloos in rond te lopen, een picknickplek uit te vinden. De Strabrechtse Heide is een gigantisch veld met veel struik- en dopheide. Maar rond deze vennen groeien ook veel bijzondere planten: waterlepeltjes en ook de vleesetende zonnedauw. Hier leven veel libellensoorten en ook veel heikikkers. Natuurliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken toe. De rust dat een vakantiehuis in Heeze-Leende biedt, is uniek en dat kunt u alleen maar vinden in Nederland. Af en toe lopen hier ook schapen rond, om te genieten van het gebied, die gehoed worden door de schaapsherder. Bezoekers van dit gebied hebben toegang tot het grootste deel van de heide, als u op het pad blijft. Dit, zodat de dieren en planten ongestoord kunnen leven, want die zijn ontzettend kwetsbaar.

Genieten van heerlijk eten met een vakantiehuis in Heeze-Leende

Heeze-Leende biedt veel keuze wanneer  het aankomt op eten. De regio staat vol met restaurants, de een nog lekkerder dan de ander. Maar het hoogtepunt zit vaak in Eindhoven, wat slechts op tien kilometer ligt en daardoor goed bereikbaar is. Zo kunt u genieten bij Saffraan Restaurant in Eindhoven waar u een unieke ervaring voorgeschoteld krijgt. Dit restaurant is namelijk gespecialiseerd in gerechten uit het Midden-Oosten. Vaak zijn de bekende rechten aanwezig wanneer u een vakantiehuis in Nederland boekt, maar hier vindt u een parel van heerlijk eten. Dus als u zin heeft om een keer écht iets anders te eten dan is Saffraan Restaurant een echte aanrader. In Heeze-Leende zelf vindt u ook echt enkele toprestaurants. De Boschwachter in Heeze is een van die restaurants. Een gezellige sfeer en aardige bediening zorgen ervoor dat alles rond het eten ook een fijne ervaring is. Het eten zelf is ook prima, u kunt genieten van verschillende vis- en vleesgerechten, mooi opgemaakt en zeker een keer de moeite waard om gegeten te hebben. Waar u ook trek in heeft tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Heeze-Leende, u kunt altijd iets vinden waar u van kunt genieten.