Vakantiehuis in Oisterwijk

Oisterwijk is een klein maar mooi dorp in Noord-Brabant. In de geschiedenis komt het al voor in 1191 en heeft daarom heeft Oisterwijk ook vrij veel oude gebouwen. In 1844 werd er een nieuwe klooster gesticht op de Catharinenberg. In het begin van de 20ste eeuw werd aan de Schoolstraat een extra kloostercomplex gebouwd. De economie van Oisterwijk bestond vooral uit laken en linnen. De textielproductie was lange tijd de drijvende motor in Oisterwijk. Er werden ook meubel- en sigarenfabrieken gebouwd die later failliet gingen. Oisterwijk is een dorp van cultuur en kunst. Wandelen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen is een van de voornaamste redenen om een vakantiehuis in Oisterwijk te boeken. De bossen hebben veel paden, veelal bewegwijzerd, waar u door de prachtige natuur kunt lopen. De paden lopen langs meertjes waar u ook reeën zult vinden. Dit is uiteraard heerlijk voor de echte wandelaar, maar ook een aanrader voor families die een leuke picknick willen hebben. Natuurgebied Kampina is een ander leuk gebied. Hier loopt u door een afwisselend landschap vol slingerende beekjes en kleurrijke graslanden. Natuur is een hoogtepunt van Oisterwijk en u zult er goed aan doen om daar van te genieten!

Vakantiehuis Oisterwijk

Heerlijk eten met een vakantiehuis in Oisterwijk

Bourgondisch is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u Oisterwijk leest. Echter, u vindt hier heel veel cafés, restaurants en grote terrassen, midden in het centrum. Dineren, borrelen of even lunchen zijn allemaal onderdeel van Oisterwijk. Sterker nog, Oisterwijk heeft het grootste terras dat te vinden is met een vakantiehuis in Nederland. Als u bijvoorbeeld gewandeld hebt door de prachtige bossen kunt u terecht bij Boshuis Venkraai om tot rust te komen. Hier krijgt u de keuze uit een heerlijke kop koffie, een lekkere hap of speciaal bier om van te genieten. Een vakantiehuis in Oisterwijk biedt u ook Brasserie Ome Jan: een sfeervolle brasserie aan de rand van het dorp, omringd door groen. Alles wordt bereid met verse en lokale ingrediënten, dus voor zowel lunch als diner zit u helemaal goed. Het avondeten in Oisterwijk wordt dus niet voor niets bourgondisch genoemd.

Een heerlijke vakantieplek

Oisterwijk is een enorm veelzijdig dorp. De natuur is bijna eindeloos dus wandelen is echt een aanrader. De paden strekken zich voor u uit door prachtige bossen. Met een beetje geluk vindt u ook nog een paar wilde dieren in de omgeving. De geschiedenis vindt u overal in de regio en is zeker de moeite waard om een duik in te nemen. Er valt hier veel te leren over Oisterwijk maar ook over Noord-Brabant zelf. Een unieke ervaring die u alleen kunt opdoen wanneer u een vakantiehuis in Noord-Brabant boekt. De vele restaurants zorgen voor een bourgondische beleving van maaltijden. Dus na een dag wandelen of winkelen kunt u de dag afsluiten met geweldige maaltijden. Er is altijd wat te doen in Oisterwijk en u kunt elke dag ontzettend divers en heerlijk eten!