Vakantiehuis in Valkenswaard

Valkenswaard is een stad en gemeente in het zuiden van Noord-Brabant. De stad komt onder verschillende namen al voor sinds de 13e eeuw. De naam is meerdere malen veranderd, omdat het vakgebied veranderde. Zo heet het nu Valkenswaard vanwege de valkerij die er beoefend wordt. De valkerij kwam op gang omdat het dorp op de trekroute van de slechtvalk ligt. Valkenswaard en omgeving hadden jarenlang last van droge zanden waardoor de stad nooit echt rijk werd. Daar kwam echter verandering in toen de boeren ontdekten dat ze prima geld konden verdienen aan tabak en de valkerij. De sigarenindustrie werd opgezet met geld dat uit de valkerij kwam. Met een vakantiehuis in Valkenswaard ontdekt u beide beroepen dan ook via het museum.  Ook vindt u hier het Nederlands Steendrukmuseum. Hier wordt u verteld over de technische en artistieke kanten van het steendrukken. Verschillende machines worden hier tentoongesteld. Dus mocht u interesse hebben in een stukje geschiedenis van een uniek en interessant onderwerp, dan zit u hier goed.

Vakantiehuis Valkenswaard

Populaire vakantiehuizen - Valkenswaard

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Valkenswaard

Loading...

Een vakantiehuis in Valkenswaard is uitermate geschikt voor Kinderen

Voor kinderen is Valkenswaard een hele leuke plek. Er zijn veel faciliteiten te vinden speciaal voor kinderen. Zo is er Speeltuin Geenhoven. Deze grote speeltuin is ook uitermate geschikt voor kleuters en peuters. Kinderen kunnen zich uren lang vermaken met de schommels, zweefmolens, klimrekken en glijbanen. Ook biedt Valkenswaard een kinderboerderij. Hier zijn veel boerderijdieren te vinden en leren ze hoe wol en kaas gemaakt worden. De natuur die u kunt ontdekken met een vakantiehuis in Valkenswaard is ook zeker de moeite … waard. Met verschillende natuurgebieden zijn hier heel veel plekken om te bezoeken. Een van deze gebieden is het Wandelpark. Met zo’n naam kan dat maar een ding betekenen: wandelen. Dit park is sinds 1930 in dienst en is opgesplitst in twee delen: een golfbaan en het wandelpark, toen voor de bewoners. Het park is ontzettend gevarieerd in haar landschappen en biedt dan ook voor ieder wat wils. Ook vindt u hier een café waar u aan kunt schuiven nadat u even helemaal een met de natuur bent geworden. Een ander mooi gebied om doorheen te wandelen is de Tongelreep. De visvijvers zitten vol met verschillende soorten vis. Rond de vijvers vindt u ook vele soorten vogels. De paden worden omringd door populieren waar spechten bezig zijn geweest. Zoals u gewend bent van een vakantiehuis in Noord-Brabant valt er heel veel natuur te beleven!

Eten in en rond Valkenswaard

Een vakantiehuis in Nederland betekend vaak diverse keuken. In Valkenswaard vindt u veel verschillende restaurants waaronder een traditioneel Nederlands pannenkoekenhuis. Wanneer u meer van het echte dineren bent zijn er ook genoeg andere plekken in de buurt van Valkenswaard waar u goed aan uw trekken toe zult komen. Verder vindt u er ook klassieke herbergen, Pizzeria’s en gezellige cafés. Voor lunch en diner in Valkenswaard zit u altijd goed, ook de kinderen zullen kunnen eten zonder iets te klagen te hebben!