Vakantiehuis in Hilvarenbeek

Hilvarenbeek is een gemeente in het zuiden van Noord-Brabant. De gemeente bestaat in de huidige vorm sinds 1810. Voor die tijd werd het bestuurd met vrijheid als principe. Hilvarenbeek staat ook vol met rijksmonumenten, dus voor de geschiedenis- en architectuurliefhebbers staat hier zeker iets tussen waar zij blij van worden. Wandelen en fietsen worden ook actief aangeprezen door de gemeente. De monumentenroute heeft een speurtocht door de historische kern. Met behulp van een routekaart komt u langs het Vrijthof en het groene hart. Via QR-codes leert u over de geschiedenis van Hilvarenbeek. Na afloop kunt u genieten van het heerlijke eten en drinken dat Hilvarenbeek u biedt. Ook is het mogelijk voor rolstoelgebruikers om het “De Utrecht” pad te volgen. Hier wordt u meegenomen naar de vele verhalen die er over dit gebied te vertellen zijn. Onderweg vindt u de Flaestoren van waaruit u tot in België kunt kijken. Een vakantiehuis in Hilvarenbeek staat dan ook garant voor prachtige wandelingen in de natuur. Of natuurlijk op de fiets. Voor mountainbikers is hier ook een prima pad te  vinden om heerlijk over te kunnen crossen, bijvoorbeeld door het bos. Maar vergeet ook niet dat het maar op een halfuur van de Efteling ligt!

vakantiehuis Hilvarenbeek

Activiteiten met een vakantiehuis in Hilvarenbeek

Safaripark Beekse Bergen. Wie kent het niet. Deze indrukwekkende safari’s zullen u zeker bij blijven! De uitgestrekte vlaktes kunt u prima te voet bewandelen. Ook kunt u kiezen voor de safari bus waar een gids u alles verteld over de dieren, savannes en bosgebieden. U zult leeuwen, giraffen en leeuwen tegenkomen. Vele andere prachtige landschappen staan u ook te wachten in Beekse Bergen. Het landgoed Gorp en Roovert bestaat uit prachtige bossen die afgewisseld worden met akkers en oude boerderijen. Het landgoed zelf kent dan ook een lange historie, die u hier terug kunt vinden. Herbeleef de oude paden en verken de heiden. Spotvogels vanuit de vogelkijkhut die u vindt aan het Rovertsven.

Altijd iets te doen

Voor de feestvierders heeft een vakantiehuis in Hilvarenbeek ook altijd iets te bieden. Met een uitagenda en jaarlijks 143 evenementen zoals het Family Food festival of het Esbike festival. Het Family Food festival wordt normaliter georganiseerd op de warmere dagen, aan het einde van de lente. Hier vindt u kraampjes met veel lekker eten. U moet dan denken aan BBQ, gebak, ijs, asperges, kaas en nog veel meer. Terwijl dat bezig is zijn er nieuwe paardenshows. Ook is het mogelijk kunst te maken van houtblokken of u kijkt naar de “Dutch Wall of Death” waar stunts op de motor worden uitgevoerd. Als u een vakantiehuis in Noord-Brabant boekt, is dit festival bezoeken zeker de moeite waard.

Een vakantiehuis in Nederland staat altijd garant voor prachtige en diverse natuur. In Hilvarenbeek is dat ook niet anders. Door de lange geschiedenis is het ook zeker de moeite waard voor mensen die van geschiedenis houden. Waar u ook gaat in Hilvarenbeek, er is altijd iets te doen waar u zin in hebt.