Vakantiehuis in Delft

Delft is een stad vol cultuur, tradities en een netwerk van fantastische grachten. Delft ligt in de provincie Zuid-Holland, tussen Den Haag en Rotterdam , en Zoetermeer ligt op slechts 15 minuten rijden vanaf je vakantiehuis in Delft. De stad bestaat al sinds de 11e eeuw en ontwikkelde zich door tot de 13e eeuw. In de 15e eeuw was Delft een van de prominente steden in heel Nederland. De historische oude binnenstad is bij veel Nederlanders populair als vakantieplek. Het heeft een bruisend cultureel en toeristisch centrum, heeft enkele bijzondere musea ter beschikking en heeft eindeloos veel dingen om te doen. Het is het waard om een vakantiehuis in Delft te huren voor een langere periode, zodat je alles van de stad kunt bekijken en beleven.

Vakantiehuis in Vianden

Bezienswaardigheden in de stad

Een van de beste dingen om te bezoeken vanaf je vakantiehuis in Delft is de Nieuwe kerk. Dit prachtige gebouw is te vinden op het populaire centrale marktplein. Voor een geweldig uitzicht over de stad beklim je de klokkentoren. Je wordt beloond met een uitzicht van kilometers ver. Op het marktplein vind je ook meteen het gemeentehuis en valt op door zijn prachtige architectuur. Bezoek de 'Porceleyne fles', de oudste Delfst aardewerk pottenbakkerij van het land. Voor museumliefhebbers is het Prinsenhof een leuk middaguitje. Je vindt er veel spullen van de Nederlandse Gouden eeuw en natuurlijk veel Delfts Blauw. Zoek je liever de rust op, wandel dan naar de Oostpoort. Het was vroeger onderdeel van de verdedigingsmuur, gebouwd rond 1400. De grachten rond de Oostpoort zorgen voor een romantische sfeer waar je tot rust kunt komen. Kan je geen genoeg krijgen van de grachten, kun je de rest van de stad herkennen waar nog meer grachten te vinden zijn.

Vakantiehuis in Delft huren

Een goede locatie om te overnachten is in een appartement of  vakantiehuis in Delft. Het is een geweldige keuze omdat je inde buurt van het centrum kunt verblijven met een fantastisch uitzicht over de grachten. Overdag is er genoeg tijd om de binnenstad en de omgeving te verkennen. In de avond kook je in je eigen keuken een complete maaltijd. In een vakantiewoning in Zuid-Holland kom je helemaal tot rust. Buiten je reisgenoten hoef je het huis ook met niemand te delen. Heerlijk als je op je privacy gesteld bent. Helemaal ontspannen ontdek je beetje bij beetje de geheimen van de stad. En voor je het weet wordt het je nieuwe grote liefde.