Vakantiehuis in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is een kleine gemeente in Zuid-Holland. Het gebied bestond voornamelijk uit veen en moerassen, maar al sinds de ijzertijd werd Hellevoetsluis permanent bewoond. In de 11e eeuw kwamen hier wel pas de eerste mensen die later Hellevoetsluis zouden vormen. Vanaf de 17e eeuw werd het dorp echt uitgebreid tot handelshaven en werd de stad groter en rijker. Rond de jaren 70 van de 20ste eeuw kwam er een extra groei bij, want de stad werd gebruikt voor forensen die in Rotterdam werkten. Dat doet echter niets af aan de geschiedenis die u kunt beleven met een vakantiehuis in Hellevoetsluis. De haven, de kades, ze zijn allemaal de moeite waard. Hellevoetsluis is een van de dorpen in Nederland dat een Rijks beschermd stadsgezicht heeft. De lange geschiedenis heeft hier uiteraard aan bijgedragen, maar vandaag de dag is het ook een goede plek voor recreatie. In de zomer komen er veel toeristen met zeilschepen aanmeren om van het dorp te genieten. Ook de zomerse terrasjes en de rustige omgeving dragen bij aan dat heerlijke zomerse gevoel. Er zijn enkele kleine strandjes en winkelcentrum de Struytse Hoeck biedt mogelijkheid om te winkelen. Kortom, met een vakantiehuis in Hellevoetsluis zit u altijd goed.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Hellevoetsluis

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Hellevoetsluis

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Hellevoetsluis

Loading...

Een kijkje in de geschiedenis van Nederland

In Hellevoetsluis kunt u Historyland bezoeken, een leuk en interactief historisch museum. Hier gaat u miljoenen jaren terug in de tijd om dinosauriërs te bewonderen. In dit museum vindt u veel informatie over dit tijdperk, maar ook over de ijstijd, waar een levensgrote mammoet u groet. U kunt hier een droom uitleven door als archeoloog op zoek te gaan naar fossielen, wat deze plek ontzettend leuk maakt voor het hele gezien. Dit museum vindt u alleen met een vakantiehuis in Zuid-Holland. Als u naar Hellevoetsluis komt voor de schepen zit u ook goed. In het prachtige museumschip “de Buffel” vindt u het interieur van 145 jaar terug. Zo heeft het zelfs een medaille ontvangen voor de monumentale manier waarop het schip is gerestaureerd. Kinderen kunnen zich hier ook vermaken met verschillende interactieve spellen waar ze bovendien van kunnen leren over een geweldig aantal onderwerpen.

Heerlijk eten met een vakantiehuis in Hellevoetsluis

Omdat Hellevoetsluis een havendorp is heeft het uiteraard heerlijke vis en zeevruchten op het menu staan. Zo kunt u kiezen uit oesters, zalm, tonijn en kreeft, allemaal heerlijk voor u bereid. Wanneer u in een vakantiehuis in Nederland verblijft, heeft u keuze uit veel verschillende restaurants! U kunt plaats nemen in het oude stadscentrum en op is genieten van allerlei soorten eten. De keukens heeft u voor het uitkiezen: Steakhouse, Grieks, tapas, het is allemaal mogelijk en allemaal heerlijk. Een ding zal zeker zijn: u zult elke dag heerlijk kunnen genieten van de zomer en heerlijk kunnen eten. Aan het eind van de dag kunt u dan terugkeren naar uw vakantiehuis in Hellevoetsluis waar u van alle comfort kan genieten die u gewend bent.