search

Vakantie in een vakantiehuis in Henne Strand en Houstrup

Henne Strand is één van de meest aantrekkelijke en populaire vakantiegebieden van Denemarken. Hier biedt NOVASOL een grote selectie aan van kwalitatief goede en luxe vakantiehuizen in Denemarken. De omgeving heeft van alles wat te bieden, van brede witte zandstranden, grote duingebieden, bos, heide, tot een groot tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Breng ook eens een bezoekje aan Legoland, Kivskud Zoo of het visserijmuseum Esbjerg.

In Henne ligt één van de meest bezochte golfbanen in Denemarken. Er is ook een manage aanwezig, een kaarsenmakerij, glasblazerij, antiekwinkels en nog veel meer. Ook de sportvisser kan zich hier goed uitleven. U kan vissen aan zee, aan de fjord, of in één van de vele riviertjes en meertjes van het gebied. 1 ding is zeker: In Henne Strand en omgeving hoeft u zich niet te vervelen met een vakantieappartement aan de kust in Denemarken.

Het brede witte zandstrand wordt omgeven door hoge duinen. Tussen het strand en het vakantiehuizengebied ligt een beschermd heide- en duingebied. Dit leent zich uitstekend voor lange wandelingen in een prachtige ongerepte natuur.

De vakantiehuizen in Houstrup liggen voornamelijk in beboste gebieden met eindeloze mogelijkheden voor wandel – en fietstochten. Houstrup is een rustige plek, gelegen in een vreedzame omgeving tegen het duingebied van de Blåbjerg Klitplantage. De Blåbjerg Klitplantage is een groot natuurgebied met blauwe meren, mooie duinen, heidevlaktes en een afwisselend bosgebied. Dit gebied is zeer uitnodigend voor buitenactiviteiten zoals fietsen, wandelen, paardrijden, zonnebaden, zeilen, windsurfen of lekker een stukje wandelen. Hier kunt u paddenstoelen en bessen vinden en heerlijk genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. De plantage heeft zijn naam te danken aan de Blåbjerg: de hoogste duin van het land. Deze ligt 64 meter boven zeepeil.

Als u een vogelliefhebber bent kunt u uw geluk niet op in het gebied rond Henne Strand. Op het schiereiland Tipperne, in het zuidelijke deel van de Ringkøbinger Fjord, is er een vogelreservaat welke altijd een bezoek waard is. Hier kunt u onder meer in de lente en de herfst grote zwermen trekvogels waarnemen. Eveneens is hier een rustplaats voor duizenden eenden, ganzen en waadvogels. Dit is natuurlijk ook een leuke activiteit voor het hele gezin met een verblijf in één van onze vakantiehuizen in Henne Strand.

De stranden

Boek nu uw vakantiehuis in Henne Strand, dit is de ideale uitvalsbasis voor uw vakantie.

  • Henne Strand: Europa’s breedste en mooiste zandstrand met hoge duinen, die zich tot ver in het achterland uitstrekken. Auto’s zijn niet toegestaan op het strand en het strand is voorzien van de Europese Blauwe vlag.
  • Houstrup: Breed, wit zandstrand met hoge duinen. Tussen het strand en het vakantiehuizengebied bevindt zich een groot heide- en duinlandschap. Auto’s zijn niet toegestaan.