search

Vakantiehuizen in Beieren (Bayern)

Heerlijk genieten van een blauwe hemel, kraakheldere meren en de mooiste stadjes en wereldsteden. Dat kun je eenvoudigweg vanuit je vakantiehuis in Beieren. 6000 vierkante kilometer aan bosrijk gebied biedt het Beierse woud en is daardoor het grootste bosrijke gebied van Midden-Europa. Je kunt lekker ontspannen en van alles ondernemen vlakbij je vakantiehuis in Beieren. In Beieren bevinden zich vier verschillende gebieden namelijk: Franken, Oostbeieren (Ostbayern), Oberbeieren (Oberbayern) en Allgäu/ Beiers Schwaben (Bayerisch Schwaben).

Franken

Franken heeft veel te bieden en is daarom ideaal voor een dagje uit vanuit je vakantiehuis. Karl Immermann (een beroemde reisschrijver uit de 19e eeuw) schreef: “het is een toverkast met steeds nieuwe schuiflaatjes”. Zo kun je hier een bezoek brengen aan één van de negen natuurparken gelegen op 14.000 vierkante km. Deze parken zorgen voor veel variatie in dit middengebergte. Er zijn volop mogelijkheden voor plezier in de buitenlucht het gehele jaar door. Een dagje fietsen op het Karpfen, of wanneer je liever wandelt een wandeling op de Kelten-Erlebnisweg of een uitstapje naar het Fränkische wijnbouwland. Ook zijn er verschillende stedentrips mogelijk zoals Nürnberg met zijn welbekende kerstmarkt en heerlijke peperkoek , Bayreuth, de universiteitsstad Würzburg of de middeleeuwse stad Rothenburg ob der Tauber.

Oostbeieren (Ostbayern)

Geniet van de zuivere lucht, het heldere water en de ongerepte natuur in het Beierse woud. Het ligt in het hart van Oostbeieren. Één van de mooiste plekjes van Duitsland. Er is hier niet alleen schitterend landschap te vinden, maar ook verschillende bruisende stadjes. De historische kenmerken zijn goed in tact gebleven hier zoals bijvoorbeeld de Regensburg en Passau. Dit mag je niet missen vanuit je vakantiehuis of appartement in Beieren.

Opperbeieren (Oberbayern)

De hoofdstad van Beieren is München en deze stad ligt in het midden van deze regio. Vanuit de hele wereld komen toeristen deze stad bezoeken en dat is niet alleen tijdens het Oktoberfeest. Even genoeg van de grote stad? Breng dan eens een bezoekje aan de mooie landschappen. Ook is er genoeg vertier in de buitenlucht. De meren Starnberger See, Chiemsee of Ammersee zijn zeer de moeite waard om eens te bezoeken. Houdt je wel van een hogere uitdaging? De Zugspitze of de Watzmann zijn een flinke klim, maar eenmaal boven is het uitzicht echt prachtig.

Allgäu/ Bayrisch Schwaben

Beiers (Bayerich) Schwaben en Allgäu zijn twee regio’s die in het zuidwesten van Beieren liggen. De zo bekende Donau stroomt dwars door Schwaben. Aan de waterkant treft u verschillende oude kastelen en kloosters. De steden Augsburg en Ulm zijn zeker een bezoekje waard. Jong en oud hebben plezier in het Augsburger Poppentheater (“Augsburger Puppenkiste”). De Allgäuer Alpen zijn onderdeel van de prachtige natuur in Allgäu. Voor iedere bezoeker is hier wat te doen. Het alpinisme is hier natuurlijk erg belangrijk. In de winter biedt het Allgäu-gebergte tal van wintersportmogelijkheden. En in de zomer kun je hier wandelingen maken, bergbeklimmen en andere activiteiten in de natuur ondernemen. Een vakantiehuis in Beieren biedt je de mogelijkheid om dit alles te ondernemen.