Vakantiehuis in Blankenberge

Blankenberge is een kuststad in Vlaanderen. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot ongeveer 1100, toen de dijken werden aangelegd. In de 13e eeuw al was er sprake van een vuurtoren aan de kust die in de 15e eeuw gerenoveerd werd. Ook is Blankenberge al sinds de 19e eeuw een badplaats. Sinds die tijd komen er veel Engelsen en werden er ook steeds meer entertainment plekken gebouwd. Tegenwoordig wordt de infrastructuur om toeristen op te vangen nog steeds uitgebreid. Maar, een vakantiehuis in Blankenberge is meer dan dat. Zoals met vele vakantiehuizen in België is er ongelooflijk veel architectuur te vinden in de stad, waaronder meerdere kerken. Ook het oud stadhuis is nog te bewonderen. Dit stadhuis dateert uit 1680 en staat nog in de originele Vlaamse Renaissancestijl. De kust is uiteraard ook te betreden met een strand dat ontzettend breed is en een eigen boulevard heeft. Aan de andere kant van de stad, het oosten, liggen de natuurgebieden Zeebos en de Fonteintjes, die ook zeker de moeite waard zijn.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Blankenberge

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Blankenberge

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Blankenberge

Loading...

De lange historie bewonderen met een vakantiehuis in Blankenberge

In Blankenberge kunt u een gids huren die u de mooiste plekken in de omgeving zal laten zien. De gids zal  al uw vragen beantwoorden en u de rondleiding geven die u wilt. U kunt namelijk zelf aangeven waar u wilt vertrekken en wat uw eindpunt is. Zo zijn er veel verschillende combinaties mogelijk en is het geen punt om af te wijken van de gebruikelijke routes. De Belgium Pier is een plek die u gezien moet hebben wanneer u een vakantiehuis in Blankenberge boekt. Deze 350 meter lange brug biedt gelegenheid tot heerlijk eten en genieten van de ondergaande zon. Als u interesse heeft in de lange geschiedenis van Blankenberge als badplaats dan moet u naar het Belle Epoque Centrum. Hier wordt alles uit de periode van 1870 tot 1914 naar voren gehaald om u te vertellen over de “gloriejaren” van de Europese burgerij.

Wandelen door de natuur

Een vakantiehuis in Vlaanderen betekend natuurlijk ook verschillende landschappen. Want Blankenberge biedt meer dan alleen zee en kust, maar ook ongelooflijk veel groen. Voor wandelingen met kinderen kunt u het Kievitspad wandelen. Met 10 verschillende stopplaatsen zijn er voor hen opdrachten in te vullen die op te lossen zijn met de gratis wandelroute. Voor de echte wandelaars is er ook natuurgebied De Fonteintjes. Dit unieke natuurgebied bevindt als een smalle duinengordel tussen Blankenberge en Zeebrugge. Als u hier gaat wandelen is het aan te raden stevige schoenen of laarzen aan te trekken. En dan biedt een vakantiehuis in blankenberge nog het Zeebos. Dit bos is aangelegd en daarom ideaal om in te wandelen. Met 41 hectare is het goed mogelijk om zelf te kiezen of u lange of korte wandelingen te maken. Een deel van het Zeebos is ingericht als speelbos dus voor kinderen valt hier genoeg te doen. En als u tot rust wilt komen kunt u plaatsnemen in de observatie toren om de natuurlijke zones en natte weides te bewonderen!