Vakantiehuis in Heuvelland

Heuvelland is een gemeente in het zuidwesten van Vlaanderen. Omdat het een nieuwe gemeente betreft, is het opgedeeld in meerdere deelgemeentes en dorpskernen. De naam doet vermoeden dat er hier vele heuvels te vinden zijn. En dat klopt uiteraard. De hoogste heuvel in de gemeente is 156 meter hoog. De heuvels maken deel uit van een groter heuvellandschap dat zich strekt tot het Houtland van de Franse Westhoek. Dit gebied werd vroeger gekenmerkt door haar bosrijkheid. Door vele eeuwen akkerbouw en zware gevechten in de Eerste Wereldoorlog is dit echter totaal veranderd. Tegenwoordig zijn alleen de toppen van de heuvels bedekt met eiken, beuken en tamme kastanjes. Er is een politiek programma dat er voor moet zorgen dat de bossen weer terugkomen. Met een vakantiehuis in Heuvelland kunt u dus prima de heuvels in. De Kemmelberg is een van deze heuvels. Door verschillende wandelpaden is dit gebied redelijk toegankelijk. Andere delen zijn echter afgesloten voor het publiek in de hoop dat de bossen sneller terugkomen. Deze gebieden zijn vaak bronbossen. De moerassige bodem heeft vele beekjes die de natuur onderhouden.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Heuvelland

Loading...

Een idyllische omgeving

De verschillende dorpjes zijn meestal klein met niet meer dan 2000 inwoners. Er zijn onder andere een politiekantoor en postkantoor te vinden in Kemmel. In Wijtschate vindt u het rustoord en de gemeentelijke sporthal. De andere dorpjes hebben minder voorzieningen dus houdt hier rekening mee. Maar wat een vakantiehuis in Heuvelland u wel biedt, is ongekend veel natuur. De top van de Kemmelberg zoals eerder besproken biedt u 21 hectare aan prachtig bos. U kunt het volledige provinciedomein verkenning via de acht kilometer lange wandeling, de Kemmelbergwandelroute. Deze wandelroute  begint en eindigt bij het bezoekerscentrum in Kemmel. Hier is het ook mogelijk voor de kinderen om te spelen. Ook wordt hier verteld over het verleden van Heuvelland met de tentoonstelling “Landschap en oorlog: Het Heuvelland 1914-1918”. Voor geschiedenisliefhebbers dus ook echt een aanrader. Een vakantiehuis in België zou geen vakantiehuis in België zijn zonder de lokale cuisine. Er zijn verschillende mogelijkheden tot eten. De Vlaamse frieten zijn natuurlijk in overvloed te vinden. Ook zijn er verschillende terrasjes waar u plaats kunt nemen om te genieten van bijvoorbeeld de Franse keuken.

Ieper bezoeken met een vakantiehuis in Heuvelland

Op een kleine 12 minuten van het centrum van Heuvelland vindt u Ieper. Deze stad is een toeristisch oord en, mocht u een vakantiehuis in Vlaanderen boeken, zeker de moeite waard om te bezoeken. Ieper biedt u alle comfort dat alle grote steden u bieden. Daarnaast is het ook een stad van prachtige architectuur en een lange geschiedenis. Zo zijn er verschillende musea te vinden die u zullen vertellen over de geschiedenis van Vlaanderen. Ook is het mogelijk de Lakenhallen op de grote markt te bezichtigen waar u kunt leren over de geschiedenis van Ieper en wat zich hier allemaal heeft afgespeeld. De grote markt in Ieper is in ieder geval een aanrader om ook van heerlijk Vlaams bier te kunnen genieten en een uiteraard ook heerlijk te kunnen eten!